Klopp je bio veoma iskren, ali je tako razočarao mnoge navijače Liverpoola!

Novi poraz je uzdrmao sve, ali i ugasio ambicije

Klopp je bio veoma iskren, ali je tako razočarao mnoge navijače Liverpoola!

Samir Mlaćo
Liverpool je jučer upisao novi poraz u Premier ligi.

Arsenal je slavio sa 3:1 i tako nastavio krizu Liverpoola koja je sve dublja i dublja. Teško je očekivati da se ovaj tim može uključiti u borbu za prvaka.

Liverpool ima tek deset bodova u osam utakmica, dok je Arsenal na 24, a Manchester City 23.

Jurgen Kloop je svjestan da Liverpoolu treba čudo da se uključi u borbu za prvaka.

Odustao sam od borbe za naslov prvaka. Nijedino ako se dogodi neko čudo u narednih nekoliko mjeseci. Mi da pobjeđuemo, a svi počnu gubiti. To je prva stvar. Možemo razgovarati o tome, ali stvarno nije naš problem. Moramo imati kontinuitet dobrih igara, a to se ne događa“, jasan je bio Klopp.

Već tri ligaške utakmice Liverpool ne zna za pobjedu, a sada mu slijedi duel kod Manchester Cityja. Prije toga će igrati u Glasgowu protiv Rangersa u okviru Lige prvaka.

Oglasi

Kada je Klopp u pitanju on je na klupi Redsa od 2015. godine i s ovim timom je osvojio Ligu prvaka i igrao još dva finala, zatim UEFA Superkup, FIFA Svjetsko klupsko prvenstvo, po jednom engleski FA, Liga i Superkup, te toliko željenu i dugo očekivanu Premier ligu.

Njemački stručnjak govorio je nedavno o pritisku pod kojim se nalazi u posljednje vrijeme te nije izbjegao priznati da bi odlazak s Anfield Roada bio moguć.

Međutim, Nijemac kaže da će se to dogoditi samo ako situacija bude kritična.

"Oduvijek sam znao da želim ostati u Liverpoolu i potpisati novi ugovor. Ovdje sam još uvijek na pravom mjestu, sto posto. Kad to ne bude tako, doći će kraj. Bilo bi glupo da ne bude tako", rekao je Jurgen Klopp, prenosi njemački novinar Florian Pettenberg.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, ljetos je Klopp potpisao novi ugovor s Liverpoolom koji ga s engleskim velikanom veže do 2026. godine.

Također, treba spomenuti i da je Klopp vodeći Liverpool dva puta osvojio nagradu za najboljeg trenera svijeta i to 2019. i 2020. godine, u godinama kada je osvajao Ligu prvaka i Premier ligu.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...gubit ces sve dok budes fer i sutio na konstantne sudijske kradje...ugledaj se malo na Mourinha,on je non stop vrsio pritisak na sudije i kad nije imao razloga i to se uvijek isplatilo...a ti dok sutis oni vide da mogu raditi sta hoce jer se ti ne zalis...
1 2
Klicko
Lagano povratak gdje su i bili zadnjih 30 godina a to je u mišijoj rupi.Ušaaaaa nazad yebi mali loserpool
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti