Fotografija koja obilazi svijet: Henderson vrijeđao Gabriela, a Firminov izraz lica je sve rekao

Da li su uvrede bile na rasnoj osnovi?

Fotografija koja obilazi svijet: Henderson vrijeđao Gabriela, a Firminov izraz lica je sve rekao

Endin Čaušević

Arsenal je sinoć na svom terenu u derbiju pobijedio Liverpool sa 3:2, a u finišu utakmice vidjeli smo i varnice na terenu.

Topnici su uspjeli nakon dvije godine konačno da na Emiratesu pobijede Liverpool i s ova tri boda vratili su se na lidersku poziciju u Premiershipu, te su nastavili sa sjajnom formom.

Na Emiratesu smo vidjeli sinoć pet golova i zaista odličnu utakmicu, ali mrlju na to bacio je verbalni sukob Jordana Hendersona i Gabriela iz samog finiša ovog meča.

Oni su se sukobili u samom finišu i razmijenili su nekoliko žestokih riječi, ali je sve palo u drugi plan kada je Gabriel počeo govoriti sudiji šta mu je Henderson rekao.

Navodno, kapiten Liverpoola je na rasnoj osnovi vrijeđao defanzivca Arsenala što je mnoge šokiralo znajući koliko se Henderson bori protiv rasizma u fudbalu.

Oglasi

Hit na društvenim mrežama postala je fotografija dok je trajao njihov sukob, a ona pokazuje izraz lica Roberta Firmina koji je očito čuo šta je Henderson rekao Gabrielu i nije bio oduševljen zbog toga.

[twitter]https://twitter.com/Gooner_Dynasty/status/1579223008711184384[/twitter]

Sudija je kasnije prišao i trenerima oba tima da objasni šta se dešavalo, a FA je pokrenuo i istragu nakon koje će biti jasno šta je Henderson rekao Gabrielu i da li ga je uvrijedio na taj način.

Delegat ovog meča je navodno u zapisniku naveo i taj trenutak utakmice, te je sada sve u rukama FA. Ukoliko se ispostavi da je Henderson zaista na taj način vrijeđao Gabriela jasno je da ga očekuje žestoka kazna.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, navijači Liverpoola su sigurni da njihov kapiten to nije uradio. Vjeruju da je tu bilo psovki s obje strane, ali da Henderson nije na rasnoj osnovi vrijeđao Gabriela.

Ipak, konačan sud će dati FA i uskoro bi se trebali znati rezultati ove istrage i šta se tačno dešavalo u tom sukobu ove dvojice igrača.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Ciganski igrač,ciganski klub.Dabogda se ugasio yebeni loserpool
4 4
user1665480772
Joj navijaca Uniteda HAHAHAHAHHAHAHAHA
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi