Kroos ponovo oduševio

Fudbalski genije na djelu: Mahnuo je svojom rukom i "izmislio" šansu za gol Real Madrida

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je uspio nekako da izbjegne poraz u Varšavi od Shakhtara.

Ukrajinski klub vodio je protiv Kraljeva sa 1:0 golom Zubkova i bili su na pomolu velike senzacije, ali je Real Madrid još jednom uspio da izbjegne poraz u samom finišu utakmice.

Kraljevi su do gola stigli u 95. minuti utakmice kada je Antonio Rudiger uspio da postigne pogodak za konačnih 1:1, a prilikom toga defanzivac Reala zadobio je neugodnu povredu glave zbog čega je počeo da krvari i nije nastavio meč.

Međutim, nakon meča u Varšavi u centru pažnje našao se njemački veznjak Toni Kroos koji je još jednom pokazao svima o kakvom fudbaleru se radi.

Kroos je već ranije dokazao da je jedan od najinteligentnijih veznjaka na svijetu i da odlično može pročitati igru na terenu, a to je najbolje demonstrirao sinoć u sudijskoj nadoknadi.

Naime, u 92. minuti Real Madrid je bio u napadu i lopta je bila kod Kroosa koji je bio na 40-tak metara udaljenosti od gola Shakhtara i nije imao baš najbolje rješenje za nastavak akcije.

Međutim, tada su svi vidjeli da Kroos maše rukom i pokazuje Rudigeru da iz odbrane krene u napad, a samo desetak sekundi kasnije on je centrirao loptu upravo na Rudigera koji je glavom šutirao tik pored stative.

Kroos je svojim potezom doslovno "izmislio" veliku priliku za Real Madrid i pokazao je još jednom kakav je genije.

Samo nekoliko minuta kasnije gledali smo istu scenu na terenu. Lopta je bila kod Kroosa, a ovaj put Rudiger je već bio u kaznenom prostoru ukrajinskog kluba.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Kroos je ponovo skoro na identičan način centrirao loptu, a ovaj put Rudiger je uspio da loptu pošalje u gol Shakhtara i dobio je žestok udarac od protivničkog golmana zbog čega nije mogao ostati na terenu do samog kraja.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.