Ancelotti se naljutio kada je čuo šta ga pitaju: "Baš imate hrabrosti to sada da pitate"

Mbappe ponovo glavna tema

Ancelotti se naljutio kada je čuo šta ga pitaju: "Baš imate hrabrosti to sada da pitate"

Endin Čaušević

Nakon što su se pojavile špekulacije da Kylian Mbappe želi napustiti PSG ponovo se počeo povezivati s Real Madridom.

Mbappea su na kraju prošle sezone svi već vidjeli u Real Madridu s kojim je navodno imao sve dogovoreno, ali se predomislio u posljednji trenutak i odlučio je da produži ugovor s Parižanima.

Međutim, nakon što je potpisao novi ugovor stvari su se drastično promijenile. Mbappe je sve nezadovoljniji statusom u ekipi, a sada mu smeta i činjenica što ne igra na poziciji klasičnog napadača.

Mbappe je dobio obećanje od kluba da će imati ogromne ovlasti u ekipi ako produži ugovor, ali čini se da to trener Christophe Galtier ne dozvoljava i jasno je poručio da je on glavni u svlačionici.

Galtier forsira Mbappea na poziciji desnog krila jer vjeruje da tako najviše pomaže ekipi i to je očito ključni faktor njegovog nezadovoljstva.

Zbog toga su se pojavile špekulacije da Mbappe već u januaru želi da napusti PSG, a naravno odmah se ponovo počeo povezivati s prelaskom u Real Madrid.

Mbappe je bio tema i nakon sinoćnjeg okršaja Shakhtara i Real Madrida (1:1) jer je novinar francuskog CANAL+ pitao Carla Ancelottija šta misli o eventualnom dolasku Mbappea u Real.

Jasno je da je Italijanu već dosadilo da ga svako malo pitaju isto pitanje oko Mbappea, te se vidjelo koliko je ljut zbog toga i nije uopšte želio da mu priča na tu temu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Baš imate hrabrosti to sada da pitate. Neću vam odgovoriti. Nisam obavezan da odgovaram na takvo pitanje i odgovor nećete dobiti", rekao je Ancelotti nakon meča u Varšavi.

Mbappe je potpisao ugovor do ljeta 2025. godine s Parižanima, ali očito nije očekivao da će ove sezone imati potpuno drugačiju ulogu na terenu. Obično igra centralnog napadača što mu itekako dobro ide, a očito da na poziciji krila ne uživa baš najbolje.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi