Pružili mu podršku

Novac nije jedini razlog: Zna se zašto Allegri neće dobiti otkaz u Juventusu

Endin Čaušević

Predsjednik Juventusa, Andrea Agnelli, sinoć je poručio da Masimilliano Allegri neće dobiti otkaz na klupi ovog tima i pored očajnog starta sezone.

Stara dama je sinoć doživjela neočekivan poraz u Haifi od Maccabija (2:0) u meču Lige prvaka što je itekako otežalo situaciju Juventusa kojem će trebati čudo da se na kraju plasira u nokaut fazu ovog takmičenja.

Kako stvari stoje na kraju će se Juve boriti s Maccabijem za treće mjesto u grupi što je bilo nezamislio pred početak ove sezone.

No, sinoćnji poraz od Maccabija dodatno je pokazao da se Juventus nalazi u velikoj rezultatskoj krizi jer im ništa bolje ne ide ni u domaćem prvenstvu gdje se Stara dama već sada skoro oprostila od borbe za titulu.

Navijači Juventusa smatraju da je Allegri glavni krivac za to i traže smjenu trenera, ali čelnici kluba su mu sinoć ponovo pružili podršku i poručili su da će Allegri ostati na klupi Stare dame.

Već je poznato da otkaz nije opcija zbog finansijske situacije Juventusa i činjenice da Allegri ima ugovor do ljeta 2025. godine, te da godišnje zarađuje oko sedam miliona eura, te Juve nije u situaciji sada da mu isplaćuje odštetu.

Međutim, La Gazzetta dello Sport objavila je danas da to nije jedini razlog zašto Agnelli i društvo ne žele da uruče otkaz Allegriju.

Jedan od razloga je i činjenica da na tržištu trenutno nema slobodnih trenera koji bi zadovoljili kriterij Juventusa. Tu su Zinedine Zidane i Thomas Tuchel, ali oni su čini se ovaj put nedostižni.

Cilj kluba je da zadrže Allegrija do kraja sezone i da mu se potom zahvale na saradnji, te da pronađu adekvatnu zamjenu za njega i novom treneru omoguće dovoljno vremena da upozna ekipu i napravi promjene koje su očito itekako potrebne.

Potražite više informacija na temu Serie A:

U slučaju da kriza rezultata bude još gora onda oni neće imati izbora nego Allegriju dati otkaz. Tada bi privremeno rješenje na klupi bili Claudio Ranieri ili Paulo Sousa.

No, u klubu smatraju da Allegri može da preokrene situaciju i ne odustaju od njega, te su mu i sinoć dali podršku pored svih kritika koje je on dobio na svoj račun nakon poraza u Haifi.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.