Poznato koji igrači su u svlačionici jasno okrenuli leđa Allegriju i žele da on dobije otkaz

Juventus u velikoj rezultatskoj krizi

Poznato koji igrači su u svlačionici jasno okrenuli leđa Allegriju i žele da on dobije otkaz

Endin Čaušević

Juventus je sinoć još jednom razočarao svoje navijače jer je poražen na gostovanju od Maccabija sa 2:0 u meču grupne faze Lige prvaka.

Stara dama je u Haifi doživjela neočekivan poraz od Maccabija koji je odigrao odličnu utakmicu i čak je ubjedljivije mogao da slavi protiv kluba iz Torina.

Sinoćnja utakmica bila je još jedan dokaz da stvari u Juventusu uopšte ne funkcionišu i da se klub nalazi u velikoj rezultatskoj krizi, te da su potrebne promjene i to što prije.

Posebno na udaru se nalazi trener Max Allegri za kojeg navijači Juventusa smatraju da više nije pravo rješenje za klub, te da bi najbolja opcija bila da čelnici Stare dame uruče otkaz ovom stručnjaku.

Juventus igra zaista očajno ove sezone u domaćem prvenstvu, te to nije ni blizu rezultata ekipe koja je deset godina dominirala na Apeninima.

La Repubblica je objavila jutros da situacija u svlačionici Juventusa uopšte nije dobra, te da je ekipa podijeljena kada je Allegri u pitanju. Pojedini igrači mu pružaju podršku i ostali su mu lojalni, ali sve je više onih koji smatraju da on treba dobiti otkaz.

Oglasi

Mediji na Apeninima pišu da su Wojciech Szczesny, Juan Cuadrado, Danilo, Mattia Perin i Mattia De Sciglio pružili podršku ovom treneru i da smatraju da treba ostati, ali ima i onih koji su otvoreno protiv toga.

La Repubblica navodi da su nezadovoljstvo pokazali Manuel Locatelli i Weston McKennie, ali da ni Angel Di Maria i Leandro Paredes nisu baš zadovoljni kako Allegri vodi ovaj tim.

Također, piše se da ni novi igrači poput Filipa Kostića i Bremera nisu baš najsretniji i da smatraju da je Allegrijeva taktika pogreška, a slično mišljenje navodno ima i Dušan Vlahović koji ne igra u najboljoj formi ove sezone, te čini se s Allegrijem nema baš dobar odnos.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Allegri je očito izgubio povjerenje svlačionice i jasno je da je rastanak najbolje rješenje kada dođe do toga. Ipak, da li u Juventusu misle tek ćemo da saznamo u narednim danima.

Klub nije još uvijek donio odluku oko toga da li će Allegri ostati ili otići, ali s obzirom u kakvoj su krizi jasno je da bi što prije trebali da naprave neki konkretan potez.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi