Odabrana trojka

Roy Keane birao trojicu najboljih i malo je reći da je sve ostavio u šoku

Midhat Šljivak

Legendarni fudbaler Manchester Uniteda Roy Keane odabrao je trojicu najboljih fudbalera Premier lige u ovom trenutku.

Nekadašnji veznjak Crvenih đavola poprilično je iznenadio izborom trojice najboljih, barem što se tiče jednog imena na listi.

Keane nema nikakve dileme kada su u pitanju najbolji igrači Premiershipa u ovom trenutku.

"Tri najbolja fudbalera u Premier ligi trenutno su Kevin de Bruyne, Erling Haaland i Cristiano Ronaldo", rekao je Keane.

Naravno, izenađenje je činjenica da je na listi Cristiano Ronaldo, koji igra vjerovatno najslabiji sezonu karijere, ali koliko cijeni Portugalca pokazao je u drugom izboru.

Tako je CR-a postavio na listu najboljih fudbalera svih vremena. I tu je odabrao trojicu.

"Trojica najboljih fudbalera u historiji? Cristiano Ronaldo, Maradona i Zidane".

Roy Keane i Cristiano Ronaldo igrali su skupa u Manchester Unitedu od 2003. do 2005. godine kada je Irac otišao u Celtic, gdje je proveo posljednju sezonu karijere.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Legendarni veznjak je član Crvenih đavola postao 1993. godine i u 12 godina igranja za velikana s Old Trafforda osvojio je sve što je mogao.

Ukupno je Roy Keane odigrao 480 utakmica i postigao je 51 pogodak.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.