Potez Cristiana Ronalda o kojem će brujati svijet: Pojavit će se tamo gdje ga niko nije očekivao
Foto - EPA

Fenomenalan potez

Potez Cristiana Ronalda o kojem će brujati svijet: Pojavit će se tamo gdje ga niko nije očekivao

M. Šljivak

Karim Benzema osvojit će nagradu za najboljeg fudbalera svijeta za prošlu sezonu.

Čudesni Francuz iza sebe ima zaista fenomenalnu sezonu u kojoj je osvojio Ligu prvaka i prvenstvo s Real Madridom te je igrao čudesan fudbal.

To mu je na kraju donijelo Zlatnu loptu za najboljeg na svijetu. Zvanično će biti prezentovan na ceremoniji 17. oktobra u Parizu.

Iako u prošlosti nije dolazio na ceremonije na kojoj on nije bio u centru pažnje, Cristiano Ronaldo će se ovog puta pojaviti u Parizu.

Iz poštovanja prema svom nekadašnjem saigraču Karimu Benzemi CR će se pojaviti na ceremoniji dodjele nagrade za najboljeg na svijetu i ovo je svakako veliki potez legendarnog Portugalca.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CiZ5uVzLJ91/[/instagram]

Oglasi

Cristiano Ronaldo je pet puta proglašen najboljim na svijetu. Posljednji put je to bio 2017. godine.

Četiri od pet nagrada je dobio kao član Real Madrida. Na tom putu mu je pomogao i Benzema jer je s Ronaldom činio čuda u dresu kraljevskog kluba.

Jasno je i Ronaldu da bi vjerovatno imao neku nagradu manje bez Benzeme. Zbog toga će doći da pruži podršku nekadašnjem saigraču i to mu je svakako fenomenalan potez.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Benzemi će ovo biti prva nagrada za najboljeg na svijetu. Najviše ih ima Lionel Messi (7), Ronaldo je na pet, a po tri imaju čuveni fudbaleri Michel Platini, Johan Cruyff i Marco van Basten.

Messi i Ronaldo dominirali su od 2008. do 2018. godine kada je nagradu dobio Luka Modrić.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi