Euroliga, 2. kolo

Drama u Barceloni kakva se ne pamti: Real imao šut za pobjedu, Musa noć za zaborav

Haris Zilić

Košarkaški El Clasico odigran je u drugom kolu Eurolige.

Barcelona je dočekala Real i u odličnoj košarkaškoj predstavili slavili su rezultatom 75:73.

Katalonci sjajno otvaraju meč i prvu četvrtinu su dobili sa 24:15.

Nakon toga većinom se igralo koš za koš do sredine treće četvrtine kada Barcelona odlazi na +18, ali Real brzo spušta na +11.

U finišu utakmice Madriđani su zakomplikovali situaciju domaćinima, spustili su prednost Barcelone na 74:67, dvije minute prije kraja, a 15 sekundi prije kraja bilo je samo 75:73 za Barcelonu, prava drama se odvijala, Real je imao posljednji napad Lull je šutirao za pobjedu, ali promašio i konačan rezultat je bio 75:73 za Katalonce.

Sjajan meč u redovima Barcelona odigrao je Sanli sa 14 poena i tri skoka, pratio ga je češki dvojac Vesely sa 13 i Satoransky sa 12 poena.

Kod Reala izdvojio se fenomenalni Deck sa 20 poena i tri skoka, Cornelie je postigao 12 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Naš Džanan Musa je imao meč za zaborav. U drugom derbiju protiv Barcelone Musa je za 20 minuta na parketu postigao pet poena i upisao jednu asistenciju.

Barcelona je sada na omjeru 1-1, isti omjer ima i Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.