Fenomenalni Džanan Musa za pobjedu Reala u jednoj od najvatrenijih dvorana svijeta
Foto - EPA

Sjajna partija u ključnim trenucima

Fenomenalni Džanan Musa za pobjedu Reala u jednoj od najvatrenijih dvorana svijeta

M. Šljivak

Košarkaši Real Madrida večeras su u Atini u 1. kolu Eurolige savladali Panathinaikos rezultatom 71:68.

Kraljevi iz Madrida odlično su otvorili sezonu u Španiji, a večeras su i evropskoj eliti krenuli odlično i donijeli su pobjedu s jednog od najtežih gostovanja.

Uzbudljiv meč viđen je u Atini. Igrala se veoma izjednačena košarka, ali na kraju je Real ipak u ključnim trenucima prelomio meč na svoju stranu. Junak je Džanan Musa.

Tim iz Madrida je bio bolji u prvoj dionici. Imao je čak i osam poena prednosti u jednom trenutku, ali se Pao vratio u samoj završnici i nakon deset minuta igre Real je imao samo poen prednosti, 23:22.

Rezultatska klackalica viđena je u drugoj dionici. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a na veliki odmor Kraljevi odlaze vodstvom 38:37.

Precrtana igra na parketu viđena je i u nastavku. Oba tima imala su periode bolje igre, no prednost je na novoj pauzi imao Real, 54:51.

Finiš utakmice donio je veliku neizvjesnost. Ekipe su se smjenjivale u vodstvu, a ključan čovjek potom je bio Džanan Musa.

Pogađao je bh. reprezentativac kada je najviše trebalo. Vezao je šest poena zaredom i na kraju su njegovi koševi prelomili utakmicu u korist Kraljeva za pobjedu u Atini.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Džanan je večerašnji meč okončao s 13 poena, tri asistencije i tri skoka. Walter Tavares je kod Kraljeva ubacio 14 poena, a Derrick Williams kod Panathinaikosa 15.

Musa je na fenomenalan način počeo karijeru u Realu i večeras je pokazao da će biti itekako bitna figura u igri kraljevskog kluba.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
djabe muso kadsi s reprezentacijom ispo namah na prvenstvu
1 9
user1604155860
Bravo MUSA neka si zacepio usta onima koji su te blatili na sva usta,jos jednom bravo majstore.
8 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi