I Musa mu aplaudira: Evropa bruji o novom 16-godišnjem košarkaškom čudu

Upisao prve minute

I Musa mu aplaudira: Evropa bruji o novom 16-godišnjem košarkaškom čudu

A. Čaušević

Svaka sezona izrodi nekog novog talenta koji bi u nastavku karijere mogao postati velike zvijezde.

Hugo Gonzalez rođen 5. februara 2006. godine je debitovao za Real Madrid u pobjedi nad ekipom Monbus Obradoira rezultatom 93:79.

Mlada zvijezda Real Madrida koja ima 16 godina, sedam mjeseci i 27 dana je postala četvrti najmlađi igrač koji je zaigrao za kraljevski klub.

Samo su Luka Dončić, Roberto Nunez i Usman Garuba bili mlađi od talenta iz San Agustina kada su zaigrali za Los Blancose.

Za tri minute koliko je dobio od trenera Chusa Matea novi madridski dukat je postigao četiri poena. Jedan iz igre te dva sa linije slobodnih bacanja.

Oglasi

Nakon njegovih prvih poena i Džanan Musa je ustao na noge i aplaudirao svom sedam godina mlađem saigraču.

"Hugo González je igrač za kojeg se nadam da će, ako nastavi ovim putem, biti vrlo profitabilan i imati dobru budućnost. Ima jako dobru građu i mislim da će navijačima Madrida pružiti dosta toga", rekao je Chus Mateo o debiju novog košarkaškog čuda.

Gonzaleovi roditelji su također bili košarkaši. Otac Paco je igrao za omladinske selekcije Estudiantesa posliej čega je promijenio niz klubova u Španiji.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Ovaj 16-godišnjak je visok 196 cm i sigurno će u narednim godinama narasti još nekoliko centimetar. U akademiju Reala je stigao prije pet godina još kao 11-godišnjak.

Svijetu se na sjajan način predstavio ovog ljeta kada je briljirao na Svjetskom prvenstvu za igrače do 17 godina iako je bio mlađi za godinu od svojih kolega. Španiju je vodio do srebra sa 9.3 poena te pet skokova u prosjeku.

Zaprati BC Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
BC Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti