Trener Spursa

Conte se plaši samo jednog: Prošli put smo odigrali sjajan meč, a on nas je sam pobijedio

Eldar Ganibegović

U okviru 12. kola Premier lige Tottenham očekuje gostovanje na Old Traffordu.

Utakmica Manchester Uniteda i Spursa igra se za dva dana od 21:15, a Antonio Conte, trener londonske ekipe, na press konferenciji posebno je izdvojio Cristiana Ronalda.

"Mislim da sam ja zadnja osoba koja se to pita jer je prošli put zabio hat-trick protiv nas.

Riječ je o sjajnom igraču, vrhunskom igraču, koji i dalje stvara razliku za momčad za koju igra. Cristiano i Messi ispisali su fudbalsku priču u zadnjih 10-15 godina.

Mislim da nema riječi kojima bi se opisala veličina njih dvojice. Jako se divim Cristianu, njegovom profesionalizmu, ali nadam se da će protiv nas ostati miran, a ne kao prošle sezone kada nam je dao tri gola.

Izgubili smo 2:3, ali izgubili smo protiv njega, ne protiv Uniteda. Sjećam se toga jako dobro, jer smo odigrali jako dobru utakmicu, a on je to sam riješio", rekao je Conte, prenose engleski mediji.

Pomenuta utakmica Uniteda i Spursa igrana je 12. marta ove godine u 29. kolu Premier lige.

Tada je Ronaldo doveo domaći tim u vodstvo u 12. minuti, da bi Kane iz penala izjednačio u 35. Samo tri minute kasnije Ronaldo ponovo donosi prednost Crvenim đavolima.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Zatim na scenu stupa Maguire i autogolom vraća Tottenham u igru, ali je Ronaldo u 81. minuti ponovo uzeo stvari u svoje ruke i novim pogotkom kompletirao hat-trick i donio pobjedu svom timu.

Ove sezone Ronaldo je u očajnoj formi i igra, prema mišljenju mnogih, najslabiju sezonu karijere. Postigao je samo jedan gol u Premiershipu do sada, a u srijedu ćemo vidjeti da li će ponovo biti inspirisan protiv Tottenhama.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.