Gol Ronalda je poništen, ali da li je tako trebalo biti?

Pojavio se video koji govori drugačije

Gol Ronalda je poništen, ali da li je tako trebalo biti?

Esmer Oštraković

Manchester United jučer je na domaćem terenu remizirao protiv Newcastlea.

Iako su domaći postigli dva gola, rezultat je na kraju utakmice bio 0:0, jer su igračima Manchester Uniteda poništena oba gola.

Zanimljivo oba gola poništena su istom igraču, Cristianu Ronaldu, ali pitanje je da li se situacija trebala odvijati onako kako se odvijala.

Naime, prvi gol je poništen zbog nedozvoljene pozicijie u kojoj je bio Cristiano Ronaldo i to je sasvim očito vidljivo i bez usporenog snimka.

Ipak, drugi gol koji je postigao Cristiano Ronaldo je, ako se bolje pogleda video koji je jutros osvano na društvenim mrežama, trebao biti priznat.

Lopta je bila kod odbrambenog igrača Newcastlea koji se spremao da izvede prekid koji je ranije dosuđen za njegovu ekipu.

Robbed of a clear penalty, and denied a clear goal, this agenda against Cristiano Ronaldo isn’t funny anymore. pic.twitter.com/LIouhhPqoY

Jasno se na snimku čuje da je arbitar dao znak da se prekid izvede, a zatim je odbrambeni igrač loptu dodao do svog golmana.

Lopta je bila kod Nicka Popea, golmana Newcastlea, a Ronaldo je došao uzeo loptu i postigao gol i odmah krenuo pokazivati na odbrambenog nogometaša Newcastlea.

Govorio je Ronaldo sudiji da je dao znak i da je lopta vraćena unazad, te da je tako prekid izveden i da je igra nastavljena.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Na kraju je gol Ronalda iz nekog razloga poništen, te je napadač Manchester Uniteda dobio žuti karton, a kako stvari stoje to je bila velika greška.

Sudeći prema videu, gol Ronalda bio je regularan, te je trebao biti priznat.

Top Komentari

denimen9
Cera GOAT, svakim danom to dokazuje.
0 0
user1600705501
Robbed
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi