Oni koji su pali tiket zbog Manchestera, bolje da ne gledaju šta je Rashford uradio u 95. minuti

Veliki promašaj Engleza

Oni koji su pali tiket zbog Manchestera, bolje da ne gledaju šta je Rashford uradio u 95. minuti

Edmir Škorić

Nogometaši Manchester Uniteda nisu uspjeli da ostvare pobjedu nad Newcastleom u susretu 11. kola engleske Premier lige.

Manchester United na momente bljesne, no i dalje je to daleko od onoga što očekuju navijači i od onoga što svi očekuju od ekipe koja u svojim redovima ima velike zvijezde i majstore ove igre, između ostalih i Cristiana Ronalda.

Newcastle se pokazao kao tvrd orah, dobar dio meča bio je i bolji rival od domaćina, ali nije uspio da savlada sjajnog Davida de Geuu, dok su i domaći bili nemoćni pred golom Popea.

U par navrata je Pope spašavao, jedan gol je poništen, nekoliko puta domaći očajnički tražili penal, ali najbliže pobjedi ipak bili su praktično u zadnjim sekundama meča.

Lijepo je tekao napad Uniteda, razvijala se akcija po lijevoj strani, onda je Casemiro perfektno centrirao, a sve upropastio Rashford koji je potpuno sam s nekoliko metara glavom loptu poslao pored gola.

Oglasi

Nedugo nakon toga Pope je loptu vratio u teren, a sudija Pawson igrače poslao u svlačionicu, okončavi ovu solidnu nogometnu predstavu bez golova.

U momentu kada je Rashford skočio počelo se slaviti, izgledalo je kao da to Englez ne može promašiti, ali danas jednostavno nije ovo bio ni njegov dan, a ni dan njegovih saigrača.

Nekoliko minuta ranije Rashford je također u šansi, kada je obišao golmana gostiju, na kraju uposlio Freda, a ovaj očajno šutira...

[twitter]https://twitter.com/UtdEIIis/status/1581659982356836352[/twitter]

Tim Erika ten Haga je peti na tabeli sa 16 bodova i nastaviće svoju trku za sami vrh, mada je jasno da su snovi o tituli davno gotovi. U sljedećem kolu United na svom Old Traffordu dočekuje Tottenham, a taj meč igra se već za tri dana.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Šestoplasirani Newcastle, koji ima bod manje od Crvenih đavola, igraju također za tri kola, a u 'vanrednom' kolu dočekat će Everton.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
@Sars33 brat odavno nisam vidio tvoj koment,kakav si mi??
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi