Iskusni napadač donio pobjedu svom timu

Zaboravili ste Lukasa Podolskog? Postigao je prvijenac na sjajan način

Samir Mlaćo
Legendarni njemački napadač Lukas Podolski za svoju dušu igra u Poljskoj, domovini svojih predaka.

Prošlog ljeta Podolski je kao veliko pojačanje stigao u Gornik Zabrze, trofejni poljski klub.

U prvom sezoni postigao je devet golova, a prvijenac je sada postigao na najbolji mogući način.

U pobjedi svog tima na gostovanju kod Katowica Podolski je riješio pitanje pobjednika. Postigao je pogodak pred sami kraj meča i to na sjajan način.

Poslao je pravu 'bombu' uz samu stativu gola rivala i domaćin golman apsolutno nije imao šanse.

Podolski je dobio ovacije saigrača i stručnog štaba, te još jednom potvrdio svoje kvalitete.

Nedavno je iskusni nogometaš dobio i novi posao. Mediji iz Njemačke javljaju da će se Podolski sada dokazati i kao radijski voditelj. Svake sedmice u 19:45 vodit će emisiju "Samo dobre vibracije" na njemačkoj stanici bigFM. Prvo emitiranje održano je jučer.

"Sviđa mi se muzika i ležerna priroda stanice. Kad smo organizovali "Festival osjećaja sreće", radijska tema se još uvijek pojavljivala, a ranije smo razmijenili ideje s Reeceom i zajedno kreirali program. Napokon počinjemo", rekao je Podolski, prenosi dwdl.de.

Za kreiranje programa zaslužna je i novinarka BigFM-a Reece Moore. Vodit će ga zajedno s nogometašem. "Sviđa mi se muzika i ležerna priroda stanice. Kad smo organizovali "Festival osjećaja sreće", radijska tema se još uvijek pojavljivala, a ranije smo razmijenili ideje s Reeceom i zajedno kreirali program. Napokon počinjemo", rekao je Podolski, prenosi dwdl.de.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

On je u karijeri igrao za Keln, Bayern, Arsenal, Inter, Galatasaray, Vissel Kobe, a posljednji angažman imao je u turskom Antalyasporu.

Dugo godina bio je član njemačke reprezentacije s kojom je osvojio Svjetsko prvenstvo 2014. godine. Od značajnih klupskih trofeja, osvajao je Bundesligu s Bayernom i Kup Njemačke, zatim Fa Kup s Arsenalom, te kup i Superkup Turske kao igrač Galate.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.