"Gradovi pjevaju, sela pjevaju": Odbio je mnoge ponude i vratio se kući, dočekali su ga kao kralja

Podolski u Gorniku

"Gradovi pjevaju, sela pjevaju": Odbio je mnoge ponude i vratio se kući, dočekali su ga kao kralja

E. Škorić

Brojni navijači oklupljeni na stadionu u Zabrzeu pjevali su u čast dolaska Lukasa Podolskog.

"Gradovi pjevaju, sela pjevaju, Podolski će igrati u Gorniku", uzvikivali su u euforiji navijači poljskog tima u kojem će naredne sezone igrati nekadašnji njemački reprezentativac.

"Gornik će biti moj posljednji klub i moj posljednji korak u karijeri", poručio je bivši svjetski prvak s Njemačkom 2014. godine na press konferenciji, prije nego je istrčao na teren u dresu s brojem 10.

Izazvao je pravu ludnicu među hiljade navijača koji su ga pozdravili. Posvećen mu je i transparent na kojem je pisalo: "Dobrodošao kući", a i skandiralo se u njegovu čast.

"Znam da ste se sprdali s tim povratkom i da niste vjerovali da ću da se vratim, ali ja sam obećao i evo, došao sam", rekao je Podolski.

Neki poljski velikani nudili su ugovore nekadašnjem igraču Kelna, Bayerna, Intera, ali on je bio odlučan da zaigra u klub iz grada u kojem je rođen.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Njegov novi klub Gornik će prvu utakmicu u novoj sezoni odigrati 25. jula i to u gostima kod Pogon Szczecina. Podolski će imati priliku upoznati navijače na stadionu u Zabrzeu pet dana kasnije, kada Górnik bude dočekao Lech.

36-godišnji napadač je prije povratka u Poljsku igrao u Turskoj za Antalayspor, a prije toga je bio čaln japanskog Vissel Kobea. Ranije je igrao još za Galatasaray, Inter, Arsenal, Keln, Bayern i Bayern II.

Top Komentari

Mele
Dzekson nas ce se vratiti u Sarajevo i Zelju, na cevape samo.
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi