Menadžer Uniteda o Ronaldu

Oglasio se Ten Hag: "Nije mu ovo prvi put, upozorio sam ga na posljedice"

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo napravio je novi problem u Manchester Unitedu.

Nezadovoljni Portugalac odbio je da uđe u 89. minuti utakmice protiv Tottenhama i ranije napustio stadion, te je zbog toga žestoko kažnjen.

Trener Crvenih đavola Erik ten Hag odlučio da ga izbaci tima za meč protiv Chelseaja, a čelnici kluba su stali iza njega i podržali njegovu odluku.

Također, odlučeno je da Ronaldo mora platiti milion funti kazne, a također će se morati u svlačionici izvinuti svim saigračima za ono što je napravio.

Nakon svega oglasio se i sam Ten Hag i pojasnio da ovo Ronaldu nije prvi put da se ovako ponaša, te da je ranije bio jasno opomenut na moguće posljedice:

"Rekao sam mu nakon utakmice protiv Rayo Vallecana da mi je ovakvo ponašanje nedopustivo, a ako se ponovi, bit će posljedica".

"Ja sam menadžer, odgovoran sam za disciplinu, moram postaviti standarde i vrijednosti i provoditi ih. Sada imate priliku razmisliti o tome šta se dogodilo, kao i svi ostali. Fudbal je timski sport i moraju se zadovoljiti određeni standardi", rekao je menadžer Manchester Uniteda.

"Ronaldo će nedostajati u sutrašnjoj momčadi, ali ovo je nužna odluka u smislu mentaliteta i stava momčadi. Fokus je sada na utakmici protiv Chelseaja.

Moj stav je jasan, Ronaldo je i dalje važan igrač za momčad", zaključio je 52-godišnjak.

Poruka Cristiana Ronalda povodom nastale situacije

"Kao što sam to radio tokom karijere, živim i igram s poštovanjem prema kolegama, protivnicima i trenerima. To se nije promijenilo. Ja se nisam promijenio. Ista sam osoba i profesionalac kakav sam bio u prethodnih 20 godina igrajući elitni fudbal. Poštovanje je uvijek igralo veoma važnu ulogu u kod donošenja odluka".

"Počeo sam vrlo mladi i stariji i najiskusniji igrači su mi uvijek bili primjer. I ja sam se uvijek trudio biti primjer mladima u timovima u kojima sam igrao".

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Nažalost, to nije uvijek moguće i ponekad nas vruća glava nadvlada. Trenutno osjećam da moram nastaviti s napornim radom u Carringtonu, moram podržati igrače i biti spreman za svaku priliku koja mi se pruži".

"Odustajanje pred pritiskom nije opcija, nikad nije bila. Ovo je Manchester United i zajedno moramo ustrajati. Uskoro ćemo ponovo biti zajedno", poručio je Ronaldo.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.