Manchester United donio odluku: Cristiano Ronaldo žestoko kažnjen!

Niko nije ispred kluba

Manchester United donio odluku: Cristiano Ronaldo žestoko kažnjen!

Haris Zilić

Cristiano Ronaldo šokirao je sve u Manchester United.

Portugalac navodno nije htio da uđe u završnici utakmice protiv Tottenhama za vikend, te je klupu i stadion napustio prije završetka utakmice, što je izazvalo ogromne reakcije medija i navijača na Otsrvu.

Odmah je reagovao i Manchester united pa je Erik Ten Hag Ronalda udaljio iz tima.

Mnogi su podržali ovu odluku trener Uniteda smatrajući da niko nije iznad kluba pa čak ni Ronaldo.

Mnogi misle da je ovakvo ponašanje Ronalda "osveta" klubu jer ga ljetos nisu htjeli prodati, iako ruku na srce nije bilo nekih jakih ponuda koje bi zadovoljile Portugalca.

Nakon svega što se desilo CR se odlučio oglasiti. Tvrdi da je on ista osoba i profesionalac kakav je bio u ovih 20 godina i da je razlog svega samo 'vruća glava'.

Oglasi

Međutim, to ga nije spasilo kazne. Ostrvski mediji jutros prenose vijest da je Manchester United odlučio da žestoko kzano Ronalda.

Kazna će biti novčane prirode, a portuglaski fudbaler će biti "lakši" za 1,2 miliona eura. U klubu smatraju da će ovo biti lekcija Ronaldu u narednom periodu i da malo pripazi na ponašanje. Pored navedenog, Ronaldo će jedno vrijeme trenrati sa U21 timom na Old Trafforda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Manchester United će derbi protiv Chelseaja dočekati bez Ronalda, to je odluka trenera Ten Haga.

U tekućoj sezoni, od 10 odigranih utakmica u Premiershipu, Cristiano Ronaldo je startao samo u utakmicama protiv Brentforda i Evertona, dok je u utakmicama protiv Manchester Cityja i Tottenhama bio neiskorištena zamjena.

Top Komentari

axel42
Kako li će na to da reaguju Ronaldojajolisci sa Balkana?? Kae Ronaldo je veći i od Mančestera i od Fergusona i od komplet EPL lige!!
2 1
barcaforever
U jednu ruku nije pošteno za jednog takvog igrača ali Manchester je ogroman klub i treba tako postupati sa svakim igračem makar se on zvao Ronaldo, Messi itd...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi