Izbačen iz tima, ali to nije sve: United spremio još dvije kazne za Ronalda!

Portugalac u problemima

Izbačen iz tima, ali to nije sve: United spremio još dvije kazne za Ronalda!

Eldar Ganibegović

Cristiano Ronaldo napravio je novi problem u Manchester Unitedu.

Portugalac navodno nije htio da uđe u završnici utakmice protiv Tottenhama za vikend, te je klupu i stadion napustio prije završetka utakmice.

Trener Erik ten Hag ga je već otpisao za utakmicu protiv Chelseaja i Ronalda uopšte neće biti u konkurenciji, no to nije jedina kazna koja mu slijedi.

Ronaldo će se morati ispričati saigračima za gestu napravljenu u utakmici protiv Tottenhama, prenosi Mirror. Ujedno, spomenuti izvor napominje i da će portugalska zvijezda biti kažnjena s milion funti, golemim iznosom,iako je riječ o jednom od najbogatijih sportista na svijetu. 

U tekućoj sezoni, od 10 odigranih utakmica u Premier ligi, Cristiano Ronaldo je startao samo u utakmicama protiv Brentforda i Evertona, dok je u utakmicama protiv Manchester Cityja i Tottenhama bio neiskorištena zamjena.

Umjesto toga, Portugalac je dobio više prilike u grupnoj fazi Evropske lige, gdje je u sva četiri dosadašnja dvoboja igrao od prve minute.

Nakon ovoga, definitivno bi se i to moglo promijeniti i veliko je pitanje šta će biti s Ronaldom. Jasno je da će čim prije napustiti klub, a ugovor mu ističe na kraju sezone.

Zvijezda Crvenih đavola ima izuzetno loš odnos s menadžerom Erikom ten Hagom, a engleski mediji počeli su polako otkrivati 'prljave' stvari iz svlačionice.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Cristiano Ronaldo ima izuzetno loš odnos s nekim od članova stručnog štaba. Priča samo s određenim osobama i to jako malo", piše novinar Guardiana Jamie Jackson.

Jasno je da je Portugalac problem u Unitedu i navodno klub neće imati ništa protiv da ga proda već u januaru. 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Adrian
A sta treba da igra svaku utakmicu nasmijan, čovjek je tražio da ide ljetos, niste mu dali i sad ga tu ovaj drži na klupi svaki meč, ovakvu fudbalsku gromadu držati na terenu maksimalno 10 minuta je veliko nepoštovanje, ako je star trabali ste ga pustiti da ide gdje hoće, pa čovjek je u ovim godinama zabio 18 golova u premijer ligi, drkate najbolje svih vremena.
2 5
Mirsad1705
De se vi malo uozbiljite sa vašim komentarima - nijedan igrač nije veći od kluba - mora se ponašati u interesu i u skladu sa interesima kluba koji ga debelo plaća. U svim utakmicama Lige Evrope CR je igrao od 1.minute. Trener je taj koji je "kriv" za pobjede i za poraze, pa on snosi svu odgovornost, a ne CR ili bilo koji drugi igrač, znači njegova je zadnja. Što se tiče "spašavanja" prošle sezone - MU je pao na svim poljima dolaskom CR-a, a Solskjera je koštao trenerske pozicije. Pitajte njega o kakvom se "spašavanju" radilo. Činjenica je, da MU igra bolje kada Ronaldo sjedi na klupi, tako je bilo i sinoć, protiv Totenhema.
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi