Govori se o cifri i oko 100 miliona eura

Real sprema zimsku transfer bombu: Sve će biti jasnije po završetku Mundijala u Kataru

Haris Zilić

Real Madrid priprema transfer bombu za januarski prelazni rok i bit će zanimljivo pratiti razvoj situacije.

Pojedini ostrvski mediji među kojim je najglasniji Daily Mail donose vijest da je Heung-Min Son meta Real Madrida.

Navodno je Kraljevski klub već kontaktirao Sona, a Tottenham bi mogao dobro zaraditi na eventualnom transferu.

Reprezentativac Južne Koreje ima ugovor sa timom iz Londona do juna 2025. godine, a vrijednost mu iznosi 75 miliona eura.

Pojedini mediji špekulišu sa ciframa pa je moguće da Real izdvoji i cifru od 100 miliona eura.

Već jednom je Real na sličan način "koketirao" sa Tottenhamom kada su realizovali transfer Velšanina Garetha Balea 2013. godine koji je u konačnici iznsio 101 miliona eura, Baleova vrijednost je bila 65 miliona eura.

U sličnoj situaciji je sada i Son, ali pitanje koliko bi Tottenham žrtvovao najboljeg igrača radi odlične zarade?

Tottenhamu ide dobro ove sezone na svim frontovima i u prvenstvu i Ligi prvaka, a Son je ove sezone u svim takmičenjima odigrao 16 utakmica, postigao pet golova i upisao tri asistencije.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Engleski mediji su uvjereni da će Tottenham popustiti pred Realovim "napadima", a više informacija oko cijele priče saznat ćemo po završetku Svjestkog prvenstva u Kataru.

Na pomenutom Mundijalu koji se igra od 20.11. do 18.12., Son će kao kapiten predvoditi reprezentaciju Južne Koreje koja je u grupi H sa selekcijama Portugala Urugvaja i Gane.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.