Nasljednik Karima Benzeme već pokazuje ozbiljan talenat: Maleni Ibrahim je zvijezda u najavi
Foto - EPA

Karim hvali svog sina

Nasljednik Karima Benzeme već pokazuje ozbiljan talenat: Maleni Ibrahim je zvijezda u najavi

M. Šljivak

Napadač Real Madrida i reprezentacije Francuske Karim Benzema (34) priznao je kako petogodišnjem sinu Ibrahimu nimalo ne popušta kada je fudbalski trening u pitanju i da ima poprilično oštre metode prema njemu.

Sjajni napadač Real Madrida prije nekoliko dana je po prvi put osvojio Zlatnu loput, nagradu za najboljeg fudbalera svijeta, a zaslužio ju je nakon što je vodio Kraljeve do trofeja u La Ligi i Ligi prvaka.

Nagradu je 34-godišnji napadač dobio u Parizu, a nagradu je posvetio porodici, prije svega petogodišnjem sinu Ibrahimu.

Ibrahim je rođen u Karimovoj vezi s Corom Gauthier. Već pokazuje određeni interes za fudbal, a napadač Real Madrida tvrdi da pokazuje izuzetan talenat.

"Moj sin Ibrahim je odličan u fudbalu, ali ne popuštam mu uvijek kada treniram s njim", rekao je napadač Real Madrida i dodaje:

Oglasi

"Ako me ne sluša kada mu dodajem loptu ili kada ima loptu u nogama, ponašam se kao da smo zaista na terenu. Kod mene ne pali 'tata plakat ću' ili 'tužan sam'. Nisam uvijek dobar prema njemu kada je fudbal u pitanju", rekao je Karim Benzema.

Maleni Ibrahim ima sve što poželi da bi napredovao u fudbalskoj karijeri. Karim mu može osigurati apsolutno sve i njegovo je samo da žestoko trenira.

Naravno, on je još uvijek mali da bi se znalo kakav je zaista talenat. Međutim, Karim to sigurno zna prepoznati i ne bi bez razloga tvrdio da je Ibrahim veoma talentovan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Očevi geni su tu. Karim je međutim bio mnogo više 'gladan' uspjeha jer potiče iz siromašne porodice, pa je pitanje hoće li njegov maleni sin imati volje i želje za fudbalom kada shvati da u životu ima gotovo sve.

Karim Benzema je već 14. godinu stanovnik Madrida. Za Real je odigrao 616 utakmica i postigao je 329 golova. S ovim klubom osvojio je gotovo sve što je mogao.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

Oglasi