Određena Allegrijeva sudbina

Juventus donio iznenađujuću odluku nakon debakla u Ligi prvaka

Eldar Ganibegović

Nakon prošle sezone u kojoj Juventus nakon dugog niza godine nije osvojio nijedan trofej, ova sezona je pošla još gore. Torinski klub je očajan u Seriji A i nakon 11 kola je osmi s 19 bodova, deset manje od vodećeg Napolija, a pravo poniženje doživio je u Ligi prvaka od koje se oprostio već nakon pet kola, a ni nastavak takmičenja u Evropskoj ligi nije siguran. Kako to obično biva, glava se "skida" prvo treneru što navijači i sada traže, a Juventus je donio odluku o Massimilianu Allegriju. 

Poslije sinoćnjeg poraza kod Benfice 4:3, Juventusu su ugašeni snovi o plasmanu u osminu finala Lige prvaka i to iz grupe u kojoj su najavljivali borbu za prvo mjesto s PSG-om.

Siguran nije ni nastavak takmičenja u Evropskoj ligi s obzirom na to da kolo prije kraja imaju isti broj bodova koliko i Maccabi iz Haife - tri.

Čini se da bi nakon ovakvih rezultata neko trebao dobiti otkaz u klubu, a navijači ciljaju na trenera Massimiliana Allegrija. Međutim, čelnici Juventusa imaju drugačiju pretpostavku. Iako bi posao Massimiliana Allegrija trebao visiti o koncu s ovako lošim rezultatima, on ostaje na klupi "Stare dame".

Kako izvještava Fabrizio Romano, unatoč opraštanju od Lige prvaka, Allegri će i dalje biti trener Juventusa. Andrea Agnelli, predsjednik torinskog kluba, nastavit će saradnju s njim. 

"Nema promjena u situaciji Massimiliana Allegrija. On sada neće dobiti otkaz i neće napustiti klub, unatoč porazu od Benfice. Agnelli je potvrdio svoju namjeru da nastavi raditi s Allegrijem."

Allegri, inače, ima važeći ugovor s Juventusom do kraja lipnja 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, nedavno je u odbranu Allegrija stao i reprezentativac Bosne i Hercegovine i bivši igrač Juventusa, Miralem Pjanić.

"Allegrija kritikuju nekompetentni ljudi. Gospodin Max je fenomen, među najboljim je trenerima svijeta i oni koji ga kritikuju nemaju pojma o fudbalu", rekao je fudbaler Al Sharjaha. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.