Dok je Juventus trpio poniženje, Di Maria je Staroj dami zabio nož u leđa

Neobjašnjiva odluka Argentinca

Dok je Juventus trpio poniženje, Di Maria je Staroj dami zabio nož u leđa

Admin Čaušević

Juventus prolazi kroz itekako težak period, a sol na ranu je svakako potez kojeg je napravio igrač sa najvećim mogućim očekivanjima i neko od koga se očekivalo da bude nositelj igre Stare dame.

Kako u ranije tako je i u ovu sezonu Juventus ušao sa ambicijama da prođe grupnu fazu Lige prvaka, međutim uslijedio je šamar za šamarom. Posljednji je stigao u utorak navečer na gostovanju Benfici gdje je upisan poraz sa 4:3.

Angela Di Marije nije bilo u kadru jer se povrijedio, bio je to samo jedan u nizu važnih mečeva koje je Argentinac propustio od svog dolaska, što zbog povreda što zbog suspenzije.

I dok je Juvenutus trpio poniženje na La Luzu (Benfica u jednom trenutku imala 4:3) Di Maria je odlučio da svom klubu zabije nož u leđa intervjeom objavljenim upravo za vrijeme utakmice.

Naime, argentinski fudbaler je još jednom kazao da se želi vratiti u Rosoraio Central i završiti karijeru u tom klubu i to baš kada njegov aktuelni tim gubi meč Lige prvaka. Dakle, tajming samog intervjua je bio potpuno pogrešan.

"Volio bih se vratiti u Argentinu. Znam da je teško, posebno u Rosariu, dosta gledam televiziju i uvijek kažem da je san argentinskih fudbalera doći u Evropu", rekao je Di Maria te nastavio:

"Ali moj san je da se vratim iz Evrope kući te da nosim dres Rosario Centrala. Ne želim to da krijem. Imam želju i ako mi se ispuni bio bih sretan."

Govoriti da jedva čeka da ode u drugi klub svega nekoliko mjeseci nakon potpisa za Juventus je pomalo i nepromišljeno i sigurno dodatni udarac navijačima Juventusa koji polako, ali sigurno postaju siti popularno El Fidea.

Argentinac je ove sezone igrao jako malo, na terenu je proveo svega 187 minuta uz ukupno sedam upisanih nastupa. Do sada se uspio povrijediti i tri puta.

Di Mariju uskoro čeka posljednje Svjetsko prvenstvo u karijeri, očekivanja od turnira su velika te je upravo Mundijal u Kataru takmičenje za kojeg ovaj sjajni fudbaler čuva svoje baterije.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benz
Bahati Argentinac ponizio Juventus.. cudim se da nije takav naslov
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi