Juventus ispao iz Lige prvaka, Messijeva noć kao u najboljim danima

PSG ubjedljiv protiv Maccabija

Juventus ispao iz Lige prvaka, Messijeva noć kao u najboljim danima

Admin Čaušević

Riješene su sve dileme oko putnika u nokaut fazu Lige prvaka iz grupe H. Utakmice u Lisabonu i Parizu su bile itekako efikasne uz čak postignutih 16 golova.

Navijači Juventusa će morati čekati još najmanje jednu godinu da osvoje Ligu prvaka, ovaj put pohod Bianconera na toliko željeni trofej je okončan već u grupnoj fazi što je svakako veliko razočarenje za sve navijače torinskog kluba.

Juventus je gostovao Benfici i izgubio je 4:3. Portugalski tim je većim dijelom utakmice za Bianconere izgledao poput svemriskog broda, a gosti iz Italije su tek u finišu meča uspjeli ublažiti poraz.

Orlovi su poveli u 17. minuti kada je zabio Silva, a Juventusu nije dugo trebalo da se vrati. Poslije konstulacija srbijanski sudija Jovanović je priznao gol gostiju koji je na kraju pripisan Keanu.

U narednih pola sata Bianconeri su nestali sa terena. Benfica je postigla tri gola preko Joao Marija te dvostrukog strijelca Rafe Silve. Domaći su imali i niz propuštenih velikih prilika.

Milk i McKennije su poslije lijepih prodora rezerviste Ilinga uspjeli postići golove za goste, međutim poraz Juventus nije uspio izbjeći te se oprostio od Lige prvaka.

Oglasi

Na Parku prinčeva PSG je brojao do sedam protiv Maccabija, konačan rezultat glasio je 7:2 uz nevjerovatnu pariju Lea Messija koji je podsjetio na svoja najbolja izdanja u Ligi prvaka.

Messi igra zaista fanstatično ove sezone te je nekon večerašnje utakmice postao prvi igrač u najjačim ligama koji ima dvocifren učinak po broju golova i asistencija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Argentinac je protiv prvaka Izraela postigao dva gola te upisao dvije asistencije. Među strijelce su se još upisali Mbappe dva puta, Neymar, Soler, dok je Goldberg zastresao vlastitu mrežu.

Poslije pet gola Benfica i PSG imaju po 11 bodova te su prošli dalje. Ova tima će se boriti za prvo mjesto u posljednjem kolu. Juventus i Maccabi imaju po tri boda.

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Edin Merlin
Baš me zanima kako bi prošla slinava Benfika da im fali 6 igrača kao Juventusu…
2 13
PapaK
Messi GOAT!
13 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti