Nakon odlaska iz Maroka

Priprema se teren za novi Vahin angažman

Admin Čaušević

Vahid Halilhodžić nije dobio priliku da vodi Maroko na Svjetskom prvenstvu, a u narednim danima bi mogao dobiti pozive za preuzimanje jako popularnog kluba. 

Halilhodžić je bez dileme najbolji trener kojeg BiH ima, iskusni stručnjak se specijalizovao za reprezentativni fudbal, dok je i u klupskom bio poprilično uspješan.

Upravo bi se popularni Vaha uskoro morao vratiti klupskom fudbalu i to u zemlji gdje je već radio. Prvi preduslov je zato već ispunjen.

Prije nekoliko dana turski mediji su Halilhodžića stavili na listu potencijalnih trenera Bešiktaša u slučaju da trener Valerien Ismael dobije otkaz.

Ismael je klupu Bešiktaša napustio u utorak nakon što je na toj poziciji proveo pola godine, pa se bivši turski prvak okreće potrazi za novim trenerom.

Među kandidatima se nalazi i Halilhodžić, ali proslavljeni bh. trener nije jedini posebice jer turski mediji favorizuju Senula Gunesa.

Bešiktaš je u dosadašnjem dijelu sezone bilježio sasvim dobre rezultate pošto se nalazi na petom mjestu sa četiri boda manje u odnosu na lidera Fenerbahce.

U posljednjem kolu upisan je poraz od Hatayspora sa 2:1 što je na kraju i presudilo Ismaelu koji u 18 mečeva na klupi upisao osam pobjeda.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Halilhodžić je u Turskoj prvi put radio prije duže od 15 godina kada je vodio Trabzonspor, ali je bez obzira na samo jednu sezonu ostavio upečatlji dojam pa ga je isti klub angažovao i prije osam godina.

Inače, posljednji klupski angažman legendarni fudbaler Veleža je imao prije četiri godine kada je sjedio na klupi Nantesa.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.