Otjerali su Vahu, a onda uradili ono što je bh. legenda odbijala mjesecima

Ziyech ponovo u reprezentaciji

Otjerali su Vahu, a onda uradili ono što je bh. legenda odbijala mjesecima

Endin Čaušević

Iskusni bh. stručnjak Vahid Halilhodžić nedavno je dobio otkaz na klupi reprezentacije Maroka iako je izborio s ovom reprezentacijom odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Halilhodžić je uspio da Maroko odvede na Svjetsko prvenstvo, ali nevjerovatno je da mu se ponovo u karijeri desilo da svega nekoliko mjeseci prije početka Mundijala dobije otkaz.

Marokanci su odlučili da se zahvale Halilhodžiću na saradnji nakon velikog pritiska javnosti.

Problemi su počeli kada je Vaha otpisao neke od najvećih zvijezda reprezentacije Maroka, a tu se prije svega ističe Hakim Ziyech.

Igrač Chelseaja će čak poručio da više nikada neće igrati za Maroko sve dok je Halilhodžić na selektorskoj poziciji, a Marokanci očito nisu željeli da idu na Svjetsko prvenstvo bez najboljeg igrača.

Na kraju je odlučeno da Vaha dobije otkaz, a za novog selektora Maroka izabran je Walid Regragui koji je potpisao ugovor do kraja 2026. godine.

Oglasi

Regragui je svjestan kakve stvari mora da uradi kako bi javnost u Maroku bila sretna i zadovoljna i već je prvom prilikom odlučio da uradi ono što je Vaha uporno odbijao.

Naime, selektor Maroka objavio je spisak za naredne mečeve ove reprezentacije, a na njemu se nakon dugo vremena našao i Ziyech što je oduševilo tamošnju javnost.

Ziyech je u februaru objavio oproštaj od reprezentacije jer je očito vjerovao da će Vaha ostati selektor i na Mundijalu, ali nakon što je pritisak javnosti urodio plodom na kraju se odlučio vratiti.

Zanimljivo da se na spisku našao i Ez Abde koji je početkom godine trebao da igra za Maroko, ali se potom predomislio kada se pojavila prilika da zaigra za Španiju nakon odličnih igara u dresu Barcelone.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

No, nakon što je Ez Abde izgubio mjesto u prvom timu Barcelone ponovo je donio odluku da će igrati za Maroko, te se našao na spisku.

Image

Top Komentari

Slobodas
Kakav Vaha i BH legenda , mozda je bio jugoslavenska evo ja sam poslijeratno dijete i sta je taj Vaha dao BiH osim glupih interviewa o ratu i kako se u BiH ne moze zivjeti i raditi. Goni vise ove titove pionire i legende !!!
8 2
BaboBih
Kakvo ste smece od novinara, stavili klip djece kako se udaraju pred skolom. I to takozvani novinar pise sa ponosom, koji debil i retard moras biti
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi