Vahid Halilhodžić imao zakazan razgovor za posao života, ali poznati šef se ubrzo predomislio
Foto - EPA

Nevjerovatna priča

Vahid Halilhodžić imao zakazan razgovor za posao života, ali poznati šef se ubrzo predomislio

Midhat Šljivak

Bh. stručnjak Vahid Halilhodžić nedavno je dobio otkaz na klupi reprezentacije Maroka.

Iskusni 70-godišnji trener odveo je ovu selekciju na Svjetsko prvenstvo, ali Fudbalski savez ove zemlje je zbog neslaganja s glavnim zvijezdama ekipe, odlučio Halilhodžiću uručiti otkaz.

Halilhodžić je trenutno bez posla. Povezivao se s preuzimanjem egipatskog velikana Al Ahlyja, no na kraju do dogovora s ovim klubom nije došlo.

Francuski list L'Equipe danas je donio poprilično zanimljivu informaciju kako je 70-godišnji stručnjak bio među kandidatima za preuzimanje londonskog Chelseaja.

Ugledni list tvrdi da je neimenovani agent ponudio Vahidove usluge vlasniku Chelseaja Toddu Boehlyju i da je čak bio zakazan sastanak s prvim čovjekom londonskog kluba.

Oglasi

Čelni čovjek Plavaca želio je saslušati projekat kojeg bi Halilhodžić donio u njegov klub, no na kraju je ipak otkazao sastanak jer je u međuvremenu odlučio da zaposli engleskog trenera.

Na kraju je odluka pala na Grahama Pottera. Chelsea je otkupio ugovor ovog stručnjaka od ekipe Brightona za preko 20 miliona funti i on je naslijedio Thomasa Tuchela na klupi ovog tima.

Vahid Halilhodžić još uvijek nije donio konačnu odluku hoće li nastavljati trenersku karijeru. Sa 70 godina na leđima prošao je dosta toga i otkaz u Maroku sigurno mu je teško pao.

L'Equipe navodi kako bh. trener ima ponuda iz Afrike i Azije, kako od klubova, tako i od reprezentacija i uskoro će se znati da li će neku od njih prihvatiti.

Halilhodžić iza sebe ima bogatu trenersku karijeru. Četiri reprezentacije odveo je na Svjetsko prvenstvo (tri puta otpušten prije Mundijala), a može se pohvaliti i zavidnom klupskom karijerom.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Počeo je s poslom 1993. godine u Beauvaisu, nastavio jeu Raja Casablanci, a zatim je vodio Lille, Rennes, PSG, Trabzonspor, Al Ittihad, Dinamo i Nantes.

Pored Maroka radio je kao selektor Alžira, Japana i Obale Slonovače.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rodjak
vaha je king medju trenerima
8 0
damir83
Ko ga j.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti