Ljubimac nacije za razliku od Vahe šuti pred zvijezdama: Spreman im je i izmisliti poziciju u timu
Foto - Twitter

Walid Regragui počeo pobjedom

Ljubimac nacije za razliku od Vahe šuti pred zvijezdama: Spreman im je i izmisliti poziciju u timu

Midhat Šljivak

Walid Regragui zamijenio je proteklog mjeseca Vahida Halilhodžića na klupi reprezentacije Maroka.

Miljenik nacije pobjedom je debitovao na klupi nacionalnog tima. U duelu odigranom na stadionu Espanyola u Barceloni Maroko je u odličnoj utakmici savladao Čile s 2:0.

47-godišnji trener vratio je u nacionalni tim fudbalere koje je zbog ponašanja Halilhodžić otjerao. Prije svega tu je zvijezda Chelseaja Hakim Ziyech, koji se našao u sastavu od prve minute.

Maroko je oba pogotka postigao u drugom poluvremenu. Nakon niza šansi na obje strane i poništenog gola Hakimija, afrička selekcija do vodstva stiže u 66. minuti. Dosuđen je penal, a precizan izvođač je Sofiane Boufal za vodstvo Maroka od 1:0.

Tačka na ovaj meč stavljena je u 78. minuti. Harit je kratko dodao do Abdelhamida Sabirija, a veznjak Sampdorije dalekometnim šutem pogađa za konačnih 2:0.

Novi selektor Maroka našao je mjesto u sastavu za oba desna beka koja ima na raspolaganju, a koji igraju u velikim evropskim klubovima.

Oglasi

Achraf Hakimi (PSG) je ostao na svojoj prirodnoj poziciji na desnoj strani, dok je fudbaler Bayerna Naoussair Mazraoui susret odigrao na mjestu lijevog beka i poprilično se dobro snašao te ćemo ga vjerovatno i na Mundijalu gledati na ovoj poziciji.

Regragui je nastupio u formaciji 4-3-3 i zadovoljan je izdanjem svog tima. Međutim, izgleda kao da ne smije da se zamjeri zvijezdama i za njega su svi dobro odigrali ovaj meč.

"Bilo je određenih grešaka, ali one nisu toliko bitne jer smo bili fokusirani na neke druge stvari. Zadovoljan sam nastupom svih igrača. Dosta smo radili s loptom i slijedi nam dosta posla na taktičkom planu", rekao je marokanski selektor nakon meča.

Maroko novi izazov ima u utorak protiv još jedne južnoameričke reprezentacije. Protivnik im je selekcija Paragvaja i ovaj susret bit će odigran na stadionu Benito Villamarin u Sevilli.

Podsjetimo, Marokanci će na Svjetskom prvenstvu u Kataru igrati protiv Belgije, Hrvatske i Kanade.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti