Dodali su mu poen

Euroliga zbog Džanana Muse napravila skandaloznu grešku

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida sinoć su poraženi od Virtus Bologne sa 95:92 u meču 5. kola Eurolige.

Tokom meča dogodio se jedan gaf na sajtu Eurolige. Kako je primijetio portal Sportnado, u posljednjoj četvrtini je na sedam minuta prije kraja Musai zgubio loptu, a u isto vrijeme je dodan jedan poen Realu, pa je umjesto 66 pisalo 67.

U tekstualnom prenosu na sajtu Eurolige pisalo je da je Musa pogodio slobodno bacanje u istoj sekundi kada je izgubio loptu.

Euroliga u statistici navodi da je bh. košarkaš pogodio 4 od 5 slobodnih bacanja, iako je tokom duela samo dva puta izašao na liniju slobodnih bacanja i pogodio dva puta u svakoj od tih prilika.

Umjesto da se Musi doda izgubljena lopta, što je i bio slučaj na sedam minuta prije kraja meča, njemu je Euroliga praktično dodala jedan poen.

Sreća za Virtus Bolognu i Euroligu da Real nije dobio u nekoj tijesnoj završnici, bio bi to sada pravi skandal, a ovako će vjerovatno proći nezapaženo.

Musa je odigrao 28 minuta spomenutog meča i ubacio je 13 poena, te tome dodao tri skoka i četiri asistencije.

Od dolaska u Real pruža sjajne partije, ali sinoć kao i cijeli Real nije bio na svom pravom nivou.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real i Virtus nakon jučerašnjeg meča imaju isti omjer od dvije pobjede i tri poraza u Euroligi. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.