Šokantna noć za Džanana Musu i Real Madrid
Foto - EPA

Neočekivan poraz Kraljeva

Šokantna noć za Džanana Musu i Real Madrid

Midhat Šljivak

Košarkaši Real Madrida poraženi su večeras na svom parketu od Virtus Bologne rezultatom 95:92 u susretu 5. kola Eurolige.

Real Madrid je kao veliki favorit u 5. kolu Eurolige dočekao Virtus Bolognu, ali na kraju na veliko iznenađenje svih nije uspio da dođe do trijumfa.

Kraljevi bolje otvaraju meč. Kontrolisao je domaći tim rezultat u prvoj dionici i činilo se kako ide prema sigurnoj pobjedi u ovom susretu.

Nakon prve četvrtine Real je imao šest poena prednosti (24:18), a prednost su održavali konstantno i tokom druge dionice.

Razlika u korist Reala išla je i do 10 poena, no Virtus se nije predavao i ubrzo je italijanski tim bio ponovo u igri.

Do poluvremena razlika je spuštena na minus četiri (45:41), a u nastavku Virtus uspijeva okrenuti utakmicu u svoju korist.

Oglasi

Odlično je tim iz Bologne igrao u trećem periodu. Prednost je išla i do plus osam, a na ulasku u posljednji period gosti ulaze s četiri poena prednosti, 68:64.

Igra Real Madrida potpuno se raspala u posljednjoj dionici. Virtus podiže prednost na maksimalnih 16 razlike (82:66), ali Real nije odustajao te se uspio vratiti u finišu.

Predvođeni Gabrielom Deckom koji je u napadu radio sve sam došli su na minus dva, ali velikog preokreta nije bilo i Virtus dolazi do pobjede.

Džanan Musa je večeras na parketu proveo 27 minuta. Nije ga slušao šut, pogotovo za tri poena (1/6), ali je ipak uspio biti dvocifren s 13 poena.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Gabriel Deck je kod Reala ubacio 28 poena, a Virtus je do trijumfa vodio Bako sa 16 poena.

Real i Virtus nakon večerašnjeg meča imaju isti omjer od dvije pobjede i tri poraza.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
kace bit sokantan dan
2 3
imeiime
Nemaju trenera ni centra!
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti