ACB liga

Real uvjerljiv, Džanan Musa odigrao još jednu dobru utakmicu

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida pobijedili su ekipu Fuenlabrade sa 91:69 u 6. kolu španske ACB lige uz još jedno dobro izdanje reprezentativca BiH Džanana Muse, koji je ubacio 13 poena.

Real Madrid je u šestom kolu stigao do pete pobjede, te je nakon dva uzastopna poraz, od Baskonije u prvenstvu i Virtus Bologne u Euroligi, ponovo uhvatio pobjednički ritam.

Madriđani nisu imali previše problema protiv Fuenlabrade, stigli su uvjerljivo do pobjede. Sjajno su otvorili meč, vodili su 24:9, a na kraju prve dionice 26:12. Išla je domaća ekipa i na 24 poena razlike, a na poluvremenu je rezultat bio 52:30.

Gosti ipak u trećoj dionici uspijevaju doći do daha, spuštaju se na jednocifren zaostatak, ali je onda Real u zadnjih 10 minuta ponovo napravio razliku i stigao do očekivano lagane pobjede.

Bh. reprezentativac Džanan Musa odigrao je 22 minute i ubacio 13 poena uz dva skoka i četiri asistencije. Imao je tri od pet u pokušaju za tri, dok je za dva tek jednom šutirao, ali neprecizno. Izveo je šest slobodnih bacanja i četiri puta poentirao.

Najefikasniji kod Reala bio je veteran Sergio Llull sa 16 poena, dok je Argentinac Gabriel Deck ubacio 14 poena uz 9 skokova, a Vincent Poirier također 14 poena uz osam skokova. Dvocifren je bio i Poirirerov sunarodnjak Petr Cornelie sa 11 poena.

Potražite više informacija na temu ACB liga:

Na suprotnoj strani Bagayoko je ubacio 11, a Lasan Kromah i Jovan Novak imali su još dvocifrene učinke sa po 10 ubačenih poena.

Musa nastavlja s dobrim igrama u dresu Reala, koji će u četvrtak gostovati u Milanu, a zatim će 6. novembra gostovati Zaragozi u domaćem prvenstvu.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti