Euroliga zbog Džanana Muse napravila skandaloznu grešku

Dodali su mu poen

Euroliga zbog Džanana Muse napravila skandaloznu grešku

Edmir Škorić

Košarkaši Real Madrida sinoć su poraženi od Virtus Bologne sa 95:92 u meču 5. kola Eurolige.

Tokom meča dogodio se jedan gaf na sajtu Eurolige. Kako je primijetio portal Sportnado, u posljednjoj četvrtini je na sedam minuta prije kraja Musai zgubio loptu, a u isto vrijeme je dodan jedan poen Realu, pa je umjesto 66 pisalo 67.

U tekstualnom prenosu na sajtu Eurolige pisalo je da je Musa pogodio slobodno bacanje u istoj sekundi kada je izgubio loptu.

Euroliga u statistici navodi da je bh. košarkaš pogodio 4 od 5 slobodnih bacanja, iako je tokom duela samo dva puta izašao na liniju slobodnih bacanja i pogodio dva puta u svakoj od tih prilika.

Umjesto da se Musi doda izgubljena lopta, što je i bio slučaj na sedam minuta prije kraja meča, njemu je Euroliga praktično dodala jedan poen.

Sreća za Virtus Bolognu i Euroligu da Real nije dobio u nekoj tijesnoj završnici, bio bi to sada pravi skandal, a ovako će vjerovatno proći nezapaženo.

Musa je odigrao 28 minuta spomenutog meča i ubacio je 13 poena, te tome dodao tri skoka i četiri asistencije.

Od dolaska u Real pruža sjajne partije, ali sinoć kao i cijeli Real nije bio na svom pravom nivou.

Potražite više informacija na temu Euroleague:

Real i Virtus nakon jučerašnjeg meča imaju isti omjer od dvije pobjede i tri poraza u Euroligi. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti