Zna se šta mu je zasmetalo

Problemi u Bayernu: Prvi je napustio trening bez razgovora s trenerom, a svi znaju zašto je ljut

Endin Čaušević

Bayern je u posljednje vrijeme uspio da popravi svoju formu zbog čega trenerska klupa Juliana Nagelsmanna više nije toliko uzdrmana, ali da stvari još uvijek u svlačionici minhenskog kluba ne funkcionišu baš najbolje pokazala je scena s jučerašnjeg treninga ovog tima.

Njemački klub nije baš na najbolji način otvorio ovu sezonu i nakon nekoliko loših rezultata u Bundesligi počelo se špekulisati o tome da će Nagelsmann dobiti otkaz jer u klubu nisu zadovoljni s onim što radi.

Međutim, u prethodnih nekoliko sedmica se sve to promijenilo, a sve to pokrenula je pobjeda na Allianz Areni protiv Barcelone (2:0). Bayern je uspio da ostvari i tri uzastopne pobjede u domaćem prvenstvu i ponovo se vratio u vrh tabele.

Nagelsmann sigurno može lakše da diše nakon nekoliko odličnih izdanja njegove ekipe koja je već osigurala plasman u nokaut fazu Lige prvaka, a do početka Svjetskog prvenstva cilj je da Bayern preuzme i prvu poziciju u Bundesligi.

Ipak, i pored činjenice da stvari dosta bolje funkcionišu što se tiče rezultata čini se da atmosfera u svlačionici minhenskog kluba nije baš na zavidnom nivou i da Nagelsmann ima problema s nezadovoljnim igračima.

Njemački mediji pišu da se listi nezadovoljnih igrača sada priključio i francuski reprezentativac Benjamin Pavard što je mnoge iznenadilo jer je on bio jedan od najstandardnijih igrača u ovom timu.

No, Pavard je prethodne dvije utakmice Bayerna ostao na klupi i šansu je dobio tek u drugom poluvremenu što je Francuzu očito itekako zasmetalo.

Bild piše da je Pavard nakon pobjede protiv Mainza (6:2) u subotu prvi nezadovoljno otišao iz svlačionice, a slična stvar desila se i na jučerašnjem treningu minhenskog kluba.

Naime, Pavard je prvi izašao na treningu, ali je i prvi otišao što su kamere snimile, te također mnogi su vidjeli da Francuz tokom cijelog treninga niti jedan jedini put nije imao razgovor s Nagelsmannom.

Bild navodi da je Pavard izuzetno ljut i nezadovoljan što je prethodne dvije utakmice ostao na klupi, te da mu je najviše zasmetalo što mu niko uopšte nije ni objasnio zašto je odjednom izgubio mjesto u startnoj postavi.

Pavard je navodno i nezadovoljan što ne igra više na mjestu centralnog defanzivca što je očekivao, ali dolasci De Lighta i Upamecana su to očito promijenili, te on više nema status u ekipi kao prethodnih sezona.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Također, francuski defanzivac s Bayernom ima ugovor do ljeta 2024. godine i nije bilo konkrentnih razgovora oko produženja saradnje.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.