Posao godine: Klauzula po kojoj će Barcelona uplatiti još novca Bayernu za Lewandowskog

Pet miliona za četiri sezone

Posao godine: Klauzula po kojoj će Barcelona uplatiti još novca Bayernu za Lewandowskog

E. Ganibegović

Prelazak Roberta Lewandowskog iz Bayerna u Barcelonu jedan je od najzvučnijih transfera realizovanih minulog ljeta. Ne računajući bonuse, Barcelona je za njega Bayernu platila 45 miliona eura, a sada je otkriveno na koji način Bayern može doći do još pet miliona eura.

Kapiten reprezentacije Poljske bio je apsolutni stroj za golove u Njemačkoj, a za Bayern je na 375 nastupa postigao 344 gola. Međutim, zaželio se novih izazova i godinu dana prije isteka ugovora s Bavarcima napustio je klub.

Znaju u Bayernu kakvog su golgetera prodali Barceloni, pa su stoga u ugovor ugradili jednu posebnu klauzulu prema kojoj bi za četiri godine Lewinog boravka na Camp Nou stadionu mogli lako inkasirati pet miliona eura.

Nisu se previše kockali, nego su taj iznos rasporedili na po 1,25 miliona eura svake sezone. O čemu se zapravo radi?

Naime, u ugovor je ubačena klauzula prema kojoj je Barcelona dužna isplatiti Bayernu po 1,25 miliona eura na kraju svake sezone u kojoj Poljak postigne najmanje 25 golova u svim takmičenjima.

Oglasi

S obzirom na to da je Lewandowski već nakon 16 utakmica u dresu Blaugrane na brojci od 17 golova, vrlo je realno očekivati da će Bayern na ljeto inkasirati prvi dio predviđenog bonusa.

Ukoliko i u narednim sezonama Lewandowski nastavi sa sjajnom golgeterskom formom, Bayern će tako na vrlo lagan način doći do odličnog bonusa. 

Čelnici Bayerna, međi kojima i naš Hasan Salihamidžić koji je sportski direktor, tako su napravili odličan posao i osigurali Bayernu sjajan pasivan prihod.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Inače, Lewandowski je na 11 nastupa u Primeri postigao 12 golova i trenutno je prvi strijelac lige. Preostalih pet postigao je u Ligi prvaka, a imat će samo još jednu utakmicu da taj učinak popravi, s obzirom na to da ćemo Barcelonu na proljeće drugu sezonu u nizu gledati u Evropskoj ligi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

MaDaj
Posao ljeta ………. Dok je city kupkom igrača od 200 milliona za samo 60, to je samo Kul posao haha
1 1
Mele
Prelazak Roberta Lewandowskog u Bayern jedan je od najzvučnijih transfera realizovanih minulog ljeta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi