Bavarci baš ne vole Barcelonu: Kimmich nakon utakmice ismijavao Pedrija, a kamere sve zabilježile

Nakon pobjede Bayerna

Bavarci baš ne vole Barcelonu: Kimmich nakon utakmice ismijavao Pedrija, a kamere sve zabilježile

Endin Čaušević

Bayern je sinoć uspio da pobijedi Barcelonu na stadionu Camp Nou sa 3:0 i nastavi dominaciju protiv katalonskog kluba u posljednjih nekoliko sezona, a kakva netrpeljivost vlada u Minhenu na račun Barce najbolje je pokazao Joshua Kimmich koji je ismijavao mladu zvijezdu Blaugrane nakon utakmice.

Bavarci su u posljednjih nekoliko godina zadali par teških poraza Barceloni u mečevima Lige prvaka, a pored poraza u sinoćnjem meču posebno se pamti utakmica od prije dvije godine kada je Bayern deklasirao katalonski klub u četvrtfinalu ovog takmičenja sa čak 8:2.

Netrpeljivost između igrača Bayerna i Barcelone počela je još 2015. godine kada je Barca izbacila minhenski klub u Ligi prvaka i kasnije otišla do samog kraja, ali se pamti gol Lionela Messija kada je obrukao Jeromea Boatenga zbog čega je cijeli svijet tada ismijavao defanzivca njemačkog kluba.

U Bayernu su itekako zapamtili sva ta ismijavanja nakon poraza do Barcelone i kasnije su se itekako osvetili, ali čini se da im to nije dovoljno što se najbolje vidjelo poslije sinoćnje utakmice.

Naravno, sve to pogoršao je i Robert Lewandowski koji je ljetos iz Bayerna prešao u Barcelonu što su mu u Minhenu itekako zamjerili. Ni njegovi bivši saigrači nisu bili sretni zbog takvog poteza što je u ovim utakmicama bio još jedan od motiva da zadaju Barceloni novi udarac.

Da ta netrpeljivost od strane igrača Bayerna prema Barceloni postoji najbolje je pokazao Joshua Kimmich koji se našao u centru pažnje nakon sinoćnje utakmice.

Oglasi

Naime, on je ničim izazvan u jednom trenutku odlučio ismijavati Pedrija, odnosno kopirao je proslavu gola koju inače koristi mladi veznjak Barcelone iako Kimmich sinoć nije zabio gol niti je upisao asistenciju.

Taj potez je itekako zasmetao navijačima Barcelone koji su kritikovali Kimmicha na društvenim mrežama, te su mu okupirali profil na Instagramu i ostavili veliki broj uvreda zbog toga što je sinoć uradio.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Inače, što se tiče Pedrijeve proslave kada rukama pokazuje kao da ima naočale on je nedavno otkrio da je to posvećeno njegovom ocu koji je najzaslužniji što je on danas na takvom fudbalskom nivou.

Zašto je Kimmich izabrao baš da ismijava Pedrija još uvijek nije poznato, ali igračima Bayerna nije baš prvi put da to rade igračima katalonskog kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Bajern bio i ostao ciganski klub.Od pamtivijeka je tako.Nadam se da će naletjeti na real madrid.real im je penicilin
0 2
Adrian
Ko je Pedri, jel to ona navikana zvijezda kao i Gavi.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi