Koji je igrač izazvao svađu između Salihamidžića i Kahna?

Mario Basler otkriva

Koji je igrač izazvao svađu između Salihamidžića i Kahna?

E. Škorić

Kao bivši igrač Bayerna, Mario Basler još uvijek je dobro povezan s njemačkim prvakom i očito dobro informisan o stanju u klubu. Ovaj put je za jedan njemački medij govorio o ranijem sukobu između direktora Hasana Salihamidžića i Olivera Kahna, koji su imali različite stavove oko ugovora kamerunskom napadaču.

Bivši reprezentativa Njemačke saznao je za nesuglasice između šefova. Direktori Hasan Salihamidžić i Oliver Kahn, inače glavni operativci kluba i ljudi zaduženi za sklapanje dobrog igračkog kadra najtrofejnijeg njemačkog tima, u jednom su se trenutku posvađali, a sve zbog jednog igrača.

"Znam da je bila mala svađa između Olivera Kahna i Hasana Salihamidžića. Oliver je samo htio Choupo-Motingu dati jednogodišnji ugovor", rekao je Basler za Sport1, dodavši da je Hasan pak rođenom Hamburžaninu bio spreman da ponudi ugovor na dvije godine.

"Nekoliko sedmica situacija među njima je bila zategnuta zbog toga", dodaje Basler.

Eric Maxim Choupo-Moting trenutno dokazuje da je Salihamidžić vjerovatno imao bolje instinkte. 33-godišnjak je u posljednjim utakmicama zabio šest golova i upisao dvije asistencije.

Još nije konačno odlučeno hoće li Choupo-Motingu biti produžen ugovor koji istječe krajem juna sljedeće godine.

Oglasi

"Sad me zanima radi li se o jednogodišnjem ugovoru ili opet o dvogodišnjem ugovoru", pita se Basler.

Ljetos je reprezentativa Kameruna potpisao ugovor na godinu dana, dakle do kraja tekuće sezone, očito na inzistiranje Kahna, mada je svojim igrama pokazao da zaslužuje i više od toga.

Sezonu ranije je doveden iz PSG-a i trenutno sve češće igra jer je Robert Lewandowski prethodno prešao u Barcelonu, a golovima se itekako nametnuo treneru Julianu Nagelsmannu, iako je ovaj više preferirao igru bez klasičnog napadača.

U protekloj sezoni Kamerunac je u dresu Bayerna odigrao 32 utakmice u svim takmičenjima, te je upsio zabiti devet golova i upisati jednu asistenciju. Ove sezone je na 11 mečeva dakle dao šest golova, od čega po dva u Ligi prvaka, Bundesligi i Kupu Njemačke.

Napadač je prije Bayerna osim za PSG igrao i za Stoke City, Schalke, Mainz te HSV u kojem je i ponikao.

Oglasi

Salihamidžić jasno kaže: Bayernu ne trebaju zimska pojačanja

Sportski direktor Hasan Salihamidžić smatra da je Bayern kadrovski u odličnoj poziciji. Prema riječima bivšeg igrača ovog kluba, pridošlice u zimskom prijelaznom roku nisu neophodne.

"Imamo nekoliko opcija, po mom mišljenju za sada nam ne treba ništa", rekao je Salihamidžić.

Salihamidžić je izuzetno zadovoljan svojim ofenzivnim dijelom tima, iako su mnogi smatrali da će imati mnogo problema zbog odlaska Lewandowskog.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

"Kada pogledate našu ofanzivu: Kingsley Coman nije tu, Leroy Sane nije tu, ali smo još uvijek dobro popunjeni", rekao je 45-godišnjak.

Osim toga, Eric Maxim Choupo-Moting radi odličan posao, a Thomas Müller se vraća.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi