Bili su dugo godina veliki rivali

Sergio Ramos iznenadio fudbalski svijet izjavom o Lionelu Messiju: "Bolje kao prijatelj, nego..."

Admin Čaušević

PSG se prošle godine pobrinuo da nezamislivo postaje zamislivo. Sergio Ramos i Lionel Messi su postali saigrači nakon što su dugi niz godina vodili žestoke duele u mečevima Barcelone i Real Madrida.

Sergio Ramos je tokom svog boravka u Realu pretprio veliki broj poniženja zbog Messija, a Argentinac ga je svojim magijama znao izluđivati na terenu.

Isto tako i Messi je upamtio Španca koji je znao biti jako prgav u duelima pa je vrlo često dobijao žute kartone pa čak i isključenja zbog čarobanjaka iz Rosarija.

Generalni dojam je da se ova dvojica fudbalera uopšte ne vole, međutim otkako se postali saigrači u PSG-u sve se promijenilo.

Sergio Ramos i Messi su sklopili dobar odnos, ali niko nije očekivao da bude do tog nivao da Španac Argentinca proglasi najboljim igračem na svijetu.

Upravo to je uradio iskusni štoper u najavi utakmice Lige prvaka između Juventusa i PSG-a koja će se u srijedu igrati u Torinu.

"Messija je bolje imati za prijatelja, jer je kao neprijatelj užasan klijen... Leo je fantastičan, svi smo mi profesionalci", kazao je Ramos te nastavio:

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

"Godine prolaze, a on ne prestaje da igra vrhunski, on je najbolji na svijetu i privilegija je biti s njim u timu. Vidim da je skoncentrisan uoči Svjetskog prvenstva, to mu je šansa karijere za titulu."

Ramos je istakao da mu je drago da je ponovo u reprezentaciji Španije te da ima san osvojiti Svjetsko prvenstvo, ali da će na kraju konačnu odluku donijeti Luis Enrique.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.