Beckham se oglasio i zaintrigirao sve o temi koja zanima cijelu sportsku javnost

Nije odbacio tu mogućnost

Beckham se oglasio i zaintrigirao sve o temi koja zanima cijelu sportsku javnost

Eldar Ganibegović

Lionel Messi jedan je od fudbalera kojem na kraju sezone ističe ugovor s klubom, a cijelu fudbalsku javnost zanima gdje će nastaviti karijeru. O tome je govorio i legendarni engleski fudbaler, David Beckham.

Čarobnjak iz Rosarija ugovor s PSG-om ima do kraja ove sezone, odnosno do kraja juna 2023. godine, a mnogo se već piše i priča o njegovom narednom klubu.

PSG želi da ga zadrži, ali ne da iskoristi klauzulu o produženju ugovora na još jednu sezonu, nego mu planira ponuditi dvogodišnji ugovor. Također, čelnici prvaka Francuske imaju želju da Messi u Parizu i završi karijeru.

Također, konstantno se Argentinac povezuje i s povratkom u Barcelonu, a predsjednik, trener, kao i neki igrači javno su kazali kako bi voljeli da se Messi vrati na Camp Nou.

U medijima se spominje i interes Pepa Guardiole i Manchester Cityja za njegovim uslugama, a jedna od opcija je i MLS i to Inter Miami čiji je vlasnik David Beckham, a koji je sada govorio na ovu temu.

Oglasi

"Uvijek sam govorio da želim najbolje fudbalere u našem klubu i da igraju u našem dresu jer postoji određeno očekivanje. Nažalost, ponekad to može biti loša stvar, ali većinu vremena je dobra stvar.

Kad sam započeo ovaj projekt, ljudi su govorili: "Dolazi ovaj tip, dolazi onaj tip, dolazi Cristiano Ronaldo, dolazi Messi". Na kraju krajeva, moramo pobijediti, bilo s mladim fudbalerima ili zvijezdama.

Naši navijači će biti sretni ako imamo zvijezde u momčadi, ali će biti još sretniji ako vide mlade igrače koji prolaze kroz našu akademiju i podižu trofej MLS-a", rekao je David Beckham za Mirror, te je tako ostavio prostora za eventualni dolazak Messija ili neke druge velike zvijezde.

Inače, sam Messi je rekao da će o daljim koracima u karijeri razmišljati nakon Svjetskog prvenstva koje u Kataru počinje za 19 dana.

"Ponekad pomislim da bih volio imati 25 godina i opet imati cijelu karijeru ispred sebe. Moja će budućnost uveliko ovisiti o tome kako se osjećam lično, a prije svega fizički. Nakon ovog Svjetskog prvenstva vidjet ću što će biti s mojom karijerom", rekao je Messi u nedavnom intervjuu za DirectTV.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi