Sprema se teren za neočekivan transfer Lionela Messija
FOTO: EPA

Sve je izglednije da napušta redove PSG-a

Sprema se teren za neočekivan transfer Lionela Messija

Haris Zilić

Po završetku Svjetskog prvenstva u Kataru mogli bi svjedočiti zvučnom transferu i pomalo neočekivanom. U glavnoj ulozi će biti Lionel Messi koji će po svemu sudeći uskoro napustiti redove PSG-a gdje se nije baš snašao kako se očekivalo.

Poznati novinar The Atlethica David Ornstein prenio je vijest da Lionel Messi stiže u MLS.

Navodno je Messi u kontaktu sa čelnicima Inter Miamija, koji će sve učiniti da Argentinac nakon Mundijala u Kataru potpiše za Inter.

Dolazak Messija u MLS izazvao bi još jednu fudbalsku eksploziju u SAD-u i to bi bio pokazatelj da MLS postaje sve interesantnija liga za fudbalere i one velike zvijezde koje dođu u ozbiljne godine.

Posljednjih dana govorilo se o Messijevom povratku u Barcelonu, ali izgleda da je to bila samo priča da se javnost dodatno uzbudi.

Oglasi

Španski mediji su prenijeli informaciju kako je predsjednik Barcelone, Joan Laporta, nekoliko puta u proteklih sedam dana pokušao pozvati Messija, ali bezuspješno.

Odlazak Messija u Inter Miami bi na neki način bio neočekivan transfer, ali opet računajući na godine, reklamu i dodatnu zaradu koju MLS nudi velikm fudbalskim zvijezdama cijela priča bi i imala neku čvršću podlogu.

Messi sa Parižanima ima ugovor do ljeta 2023. godine, a sezona u MLS-u počinje u martu. U interu žele da već na zimu završe transfer, finansijski detalji neće biti problem navode tamošnji pojedini mediji.

Inter Miami je klub koji je osnovan 2018. godine, a na čelu kluba je legendarni David Beckham koji pravi sjajnu promociju u MLS-u. Na klupi je još jedna legenda. Riječ je o Philu Nevilleu.

Dolazak Messija bi upotpunio ovu veliku priču tima iz Miamija koji je ove sezone zaustavljen u prvom kolu play offa od New Yorka Citya.

Na kraju dodajmo da će se za ovosezonsku titulu u MLS-a u finalu boriti Philadelphia Unios i Los Angeles FC, a finalni duelu na rasporedu je 5. novembra na stadionu Banc of California.

Top Komentari

denimen9
na ss.ba je neočekivano ono o čemu se priča već 2 godine. A ono što je očekivano, e to im je "navodno". kakvi kraljevi ccc
1 1
barcaforever
Mediji i špekulacije, po nekom logičnom razmišljanju vjerovatno će se vratiti u Barcelonu...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi