Šok za navijače Barcelone: Messi ignoriše pozive iz Barcelone, a to znači samo jedno

Ostaje u PSG-u?

Šok za navijače Barcelone: Messi ignoriše pozive iz Barcelone, a to znači samo jedno

Esmer Oštraković

Lionel Messi ove sezone, nakon što se u prvoj sezoni po dolasku u PSG mučio sa prilagodbom, igra zaista fenomenalno.

Međutim, njegov ugovor sa PSG-om ističe na kraju aktuelne sezone, te je pitanje da li će ostati u klubu ili se vratiti u Barcelonu.

Treća opcija za Messija ne postoji, ali on je već nekoliko puta rekao kako će svoju odluku saopštiti nakon Svjetskog prvenstva.

Naravno to znači da Messi vrlo vjerovatno zna gdje će nastaviti, ali u fokusu želi držati Svjetsko prvenstvo gdje će sa Argentinom napasti zlato.

Španski mediji danas su prenijeli informaciju kako je predsjednik Barcelone, Joan Laporta, nekoliko puta u proteklih sedam dana pokušao pozvati Messija, ali bezuspješno.

Messi je počeo da ignoriše pozive od Laporte, jer ne želi bilo kakav kontakt sa ljudima iz bivšeg kluba, tako navode španski mediji.

Argentinac smatra da se u Barceloni nisu dovoljno potrudili da ga zadrže, te sada previše ne želi da komunicira sa njima.

Osim toga, krivo mu je i sto se niko iz nove uprave Barcelone proteklog ljeta nije potrudio da popravi odnose sa njim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pokušao je Laporta da se sastane sa Messijem kada je nedavno bio na dodjeli Zlatne lopte u Parizu, ali Messi mu se ni tada nije javljao na pozive, tako da je to propalo.

Ostaje da vidimo da li će Messi ostati u PSG-u, a obzirom na trenutna dešavanja, čini se da je dosta bliže tome nego povratku u Barcelonu.

Top Komentari

Husrefbeg22
Bilo bi bolje za Barcelonu da se tamo i ne vrati. Skoro su bili bankrotirali placajuci ovoga maloga sebicnjaka i prozdrljivca.
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi