Zaista tužno

Kolašinac promašio nemoguće, izraz lica Igora Tudora lomi srca

Esmer Oštraković

Sinoć su odigrane utakmice posljednjeg kola grupne faze Lige prvaka, a najveći gubitnik je sasvim sigurno ekipa Marseillea.

Naime, Marseille je imao prednost od 1:0 nakon prvog poluvremena na domaćem terenu protiv Tottenhama i tada su imali prolaz u narednu fazu takmičenja u Ligi prvaka.

Tottenham je početkom drugog poluvremena izjednačio, a Marseille je imao bod koji je značio da će barem igrati u Evropskoj ligi.

Međutim gol Hojbjerga iz 95. minuti ostavio je Marseille bez evropskog proljeća, a sve je moglo biti dosta drugačije.

U samoj završnici utakmice veliku šansu za ekipu koju sa klupe predvodi Igor Tudor, imao je reprezentativac Bosne i Hercegovine, Sead Kolašinac.

Nakon jednog centaršuta, Kolašinac je šutirao glavom sa nekoliko metara, ali nije imao sreće i lopta je otišla malo preko gola.

Kamere su snimile reakciju Tudora nakon promašaja Kolašinca, a ona se riječima ne može opisati, te je jasno da je trener Marseillea bio itekako svjestan promašaja svog igrača.

Do kraja je Marseille pokušao postići gol, a sve što su uspjeli jeste prokockati bod koji su imali, kao i nastup u Evropskoj ligi.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Veliko je pitanje da li će ova eliminacija koštati posla Tudora, jer je sigurno da se očekivalo da će proći u narednu fazu takmičenja.

Uložili su čelnici ovog kluba finu svotu novca u ekipu, a na kraju im se ništa od toga nije vratilo. Barem ne u evropskim takmičenjima.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.