Haos u Marseilleu: Kolašinac i saigrači se obratili upravi, smeta im ono što radi Hrvat

Tudor donio nemire sa sobom

Haos u Marseilleu: Kolašinac i saigrači se obratili upravi, smeta im ono što radi Hrvat

E. Škorić

Hrvatski sturčnjak Igor Tudor izazvao je mnogo negativnih stvari od dolaska u Marseille.

Sezona u francuskoj Ligi 1 još nije ni krenula, a Tudor već ima mnogo problema. Postoje navodni zategnuti odnosi između njega i igrača, pa su se oni, uključujući i Seada Kolašinca, odlučili pobuniti kod uprave.

Igračima se ne sviđa što na treninzima često viče i unosi se igračima u facu.

"Cijenu sukoba s Tudorom već su platili Gerson i Cengiz Under, a ljutit je i Jordan Amavi. Zbog Tudorovog ponašanja otišao je pomoćni trener Mauro Camoranesi", piše francuski La Provence.

Navodno je i kapiten Dmitri Payet zatražio razgovor s predsjednikom Marseillea Pablom Longorom kako bi se najzad riješili problemi koji su nastali od dolaska Tudora.

Marseille je odigrao pet prijateljskih utakmica, te je upisao tek jednu pobjedu, a u nedjelju otvaraju domaće prvenstvo protiv Reimsa.

Što se tiče prošle sezone, bivši prvak Francuske bio je drugoplasirani, te je izborio nastup u Ligi prvaka, ali očito je da postoje stvari koje ne štimaju i morat će da se radi na tome.

Posljednji meč je Marseille igrao protiv Milana, kada je izgubio s 0:2 na svom Veledromeu, a prvih 45 minuta igrao je Kolašinac, no bh. reprezentativac je bio očajan i krivac je kod oba gola.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

S obzirom da je u klub došao Nuno Tavares iz Arsenala, Kolašincu prijeti da izgubi svoje mjesto u startnih 11 slavnog kluba.

Inače, on je ukupno za Marseille odigrao 14 mečeva u Ligi 1, nema nijednog gola, ali je upisao jednu asistenciju.

Top Komentari

bk123
Ufurane zvijezde....čim 90 %njih nosi roze kopačke nema tu muškosti...nesmije čovjek ni zagalamit, nema više muškosti
6 4
user1574859714
Vala uz duzno postovanje Marseju treba bolji trener
4 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti