Na utakmici Bayerna i Intera

Malo nas je, al' smo dobro raspoređeni - savršen opis za ono što smo sinoć vidjeli u Minhenu

Eldar Ganibegović

Sinoć je završeno takmičenje u grupi C Lige prvaka, grupi koja je označena kao grupa smrti. Nije se Bayern složio s tim pa je grupu pregazio kao plitak potok završivši sinoć pobjedom protiv Intera, a nakon utakmice kamere su uhvatile jedan zanimljiv detalj na tribinama Allianz Arene.

U okviru šestog kola grupne faze Lige prvaka Bayern je sinoć ugostio Inter i slavio rutinsku pobjedu od 2:0.

Pavard je doveo prvake Njemačke u vodstvo pogotkom u 32. minuti, da bi konačan rezultat sjajnim golom postavio Choupo-Moting u 72. minuti meča.

Bayern je tako "grupu smrti" završio s maksimalnim učinkom i zajedno s Interom se plasirao u osminu finala, dok će Barcelona drugo proljeće u nizu igrati Evropsku ligu.

# TIM BODOVI
1. Bayern 18
2. Inter 10
3. Barcelona 7
4. Viktoria Plzen 0

Simone Inzaghi sinoć je utakmicu počeo s napadačkim dvojcem Martinez - Correa, a Džeku je ostavio na klupi da ga sačuva za važnu utakmicu protiv Juventusa u Seriji A.

Dijamanta je na teren poslao u 60. minuti kako bi sačuvao svježine i kod Lautara Martineza koji je izašao iz igre, a upravo je Džeko u nadoknadi mogao postići utješni gol za Inter kada je sjajno uhvatio volej i šutirao, ali Ulreich bilježi sjajnu odbranu.

Izreka za Bosance i Hercegovce "malo nas je, al' smo dobro raspoređeni" pokazala se tačnom i sinoć. Naime, kamere su nakon utakmice uhvatile jednog navijača sa zastavom Republike Bosne i Hercegovine, koja je predstavljala državni simbol od 4. maja 1992. do 4. februara 1998. godine kada je usvojena nova zastava Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijač koji je  istakao zastavu očigledno navija za Bayern s obzirom na to da je bio okružen domaćim navijačima.

Bh. zastava sigurno će biti u Ligi prvaka i večeras i to u grupi E. Milan i Rade Krunić na San Siru dočekuju Salzburg i Amara Dedića, dok Luka Menalo s Dinamom gostuje kod Chelseaja. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.