Fudbaler Bayerna se uništio alkoholom, kad je došao kod Brace na raport dočekao ga je šok

Platio je žestoku kaznu

Fudbaler Bayerna se uništio alkoholom, kad je došao kod Brace na raport dočekao ga je šok

A. Čaušević

Bayern je sinonim kluba za disciplinu. San većine fudbalera je da jednog dana zaigraju u dresu Bavaraca, ali i samim potpisom ugovora automatski moraju biti svjesni za koga igraju pa se svaki propust skupo plaća.

Hasan Salihamidžić je već nekoliko godina sportski direktor Bayerna te se na tako odgovornoj funkciji svakodnevno susreće sa raznim iskušenjima, te se može reći da ih odlično obavlja.

Posljednji koji mu je zadao glavobolju bio je Benjamin Pavard s kojim se Braco zbog kršenja klupskog kodeksa obručnao bez problema.

Naime, Pavardu je oduzeta vozačka dozvola na mjesec dana jer je prije šest sedmica uhvaćen kako vozi automobil u alkoholisanom stanju.

Francuski defanzivac je vlastima odmah platio kaznu u iznosu od 500 eura, a nakon toga je stigao poziv i na razgovor sa Salihamidžićem.

Bild je objavio vijest kako Salihamidžić nije imao milosti prema pouzdanom defanzivcu te mu je izrekao novčanu kaznu. Špekuliše se da se radi o peteroznamekastom iznosu.

Oglasi

Inače, Pavard je nezadovoljan svojim statusom u Bayernu što je pokazao i na jednom od posljednjih treninga kada uopšte nije imao kontakta sa trenerima.

Defanzivac je prethodne dvije utakmice Bayerna ostao na klupi i šansu je dobio tek u drugom poluvremenu što je Francuzu očito itekako zasmetalo.

Bild piše da je svjetski prvak sa Francuskom nakon pobjede protiv Mainza (6:2) u subotu prvi nezadovoljno otišao iz svlačionice, a slična stvar desila se i treningu minhenskog kluba održanom nedjelju.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Naime, Pavard je prvi izašao na treningu, ali je i prvi otišao što su kamere snimile, te također mnogi su vidjeli da Francuz tokom cijelog treninga niti jedan jedini put nije imao razgovor s Nagelsmannom.

Inače, Bayern večeras igra u Ligi prvaka protiv Intera, a francuski defanzivac koji je u klubu od 2019. godine se našao u startnoj postavi.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

volta
Braco je sa druge strane sinonim za uspješnog čovjeka, vodit ponos Bavarske kao Bosanac je velika stvar, koliko ga samo Nijemci poštuju i cijene od ovoga nema većeg dokaza, al kod nas je papak iz Jablanice koji se nije zalagao u BH dresu dovoljno, a Svabi dobar da vodi najbolji klub u državi ,zato mi jesmo tu gdje smo, a Nijemci tamo gdje jesu
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi