Foto: E. Dindić

Prognoza nije dobra

Za vikend bi moglo biti svega u Premijer ligi Bosne i Hercegovine

Eldar Ganibegović

Za vikend se igra pet utakmica 17. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine, dok je odgođen mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog. Bacili smo oko na vremensku prognozu i ona nam ne garantuje idealne uslove za igru.

Predstojećeg vikenda vraća nam se Premijer liga BiH s utakmicama 17 kola. Jedna će biti odigrana u subotu, a četiri u nedjelju.

U periodu iza nas vrijeme je bilo skoro pa idealnu za igru, dok vremenska prognoza za predstojeći vikend baš i ne obećava.

Od 13 sati u subotu Sloboda u Banovićima dočekuje ekipu Sarajeva i tu bi stanje trebalo biti najkritičnije s obzirom na to da se radi o jednom od najlošijih travnjaka u Premijer ligi, te da se najavljuju najveće količine padavine od svih ostalih mjesta gdje će se igrati.

Za subotu se u Banovićima prognozira kišovito vrijeme sa 6,3 mm oborina što bi znatno i vjerovatno hoće pokvariti teren i uslove za igru.

Igman u Kaknju dočekuje Posušje u nedjelju od 13 sati. U Kaknju je za taj dan najavljeno 0,9 mm oborina, no stadion Mladosti je jedan od boljih u Prvoj ligi FBiH, a to je bio i dok je ovaj tim nastupao u Premijer ligi, pa tu ne bi trebalo biti više problema.

Ono što ljubitelje bh. fudbala više može da brine, ali i same aktere utakmice, jeste meč koji se na Policama u Trebinju igra u istom terminu. Za Trebinje je najavljeno također 0,9 mm oborina, no travnjak na Policama ni u idealnim vremenskim uslovima ne izgleda sjajno, pa će se oba tima vjerovatno pomučiti u organizaciji igre.

Od 17 sati Široki Brijeg dočekuje Slogu iz Doboja. U hercegovačkom gradu najavljeno je 1 mm oborina i to za travnjak kakav ima Pecara ne bi trebalo predstavljati nikakav problem.

Ista je situacija i za derbi između Željezničara i Borca koji se igra od 19:30 sati. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, duel Veleža i Zrinjskog trebao je biti odigran u subotu u Gabeli, no on je odgođen za termin koji će biti naknadno određen. 

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.