Donosi li nedjelja reprizu jedne od najljepših reklama u historiji bh. fudbala?

Isti stadion, isti rivali, ista euforija

Donosi li nedjelja reprizu jedne od najljepših reklama u historiji bh. fudbala?

Admin Čaušević

U BiH se sigurno ne igra vrhunski fudbal, ali specifičnost Premijer lige je nevjerovatna izjednačenost timova i činjenica da svako svakoga može pobijediti u bilo kojem trenutku. Osim toga, stvorena su brojna rivalstva pa svako kolo donosi neki derbi sa dosta tenzija, ali i punih tribina. Upravo su pune tribine obično glavni motiv za odličnu utakmicu.

Kako sva takmičenja tako i Premijer liga ima neke nezaboravne utakmice. Susrete o kojim se priča godinama poslije. Iz više razloga. Atmosfere, igre, golova, poteza, krcatih tribina.

Epski meč Premijer lige je odigran je u aprilu 2010. godine kada su se u direktnom duelu za titulu na Grbavici sastali Željezničar i Borac. Bila je to jedna od najljepših reklama koju je bh. fudbal ikada poslao.

U fenomelanom meču Plavi su odnijeli pobjedu rezultatom 4:2 te trasirali put ka osvajanju titule. Na tribinama je bilo 15.000 gledatelja, a na tribine popularne Doline ćupova koja je u međuvremenu značajno promijenila izgled nije mogla stati ni šibica.

Tada je u dresu Željezničar briljirao "besmrtnii" Samir Bekrić koji je i danas član višestrukog prvaka BiH, a Edis Mulalić i Jadranko Bogićević su članovi stručnog štaba. 

Oglasi

Predstojećeg vikenda očekuje se se repriza sada već te čuvene utakmice. Isti stadion, isti akteri, ista euforija, ali nešto drugačiji ulog pošto je kraj sezone poprilično daleko.

Željezničar je ostvario dvije vezane pobjede i to protiv neugodnih rivala kao što su Velež i Tuzla City. Navijači Plavih su najlojalniji u BiH. Potvrđuju to i tribine stadiona Grbavica iz sedmice u sedmicu i nema sumnje da će se i sada odazvati "svetom pozivu".

Iz Zvorničke 27 su odlučili da štampaju maksimalan broj ulaznica te nema sumnje da će ulaznice za utakmicu planuti i da će se na kraju tražiti karta više za nedjeljni meč koji počinje u 19:30.

Željezničar možda pomalo i neočekivano odlično kotira na tabeli. Plavi su u borbi za Evropu, za liderom Zrinjskim kasne pet bodova, igraju dobro te se navijači ovog kluba imaju čemu nadati u nastavku sezone.

I sam protivnik je atraktivan. Utakmice Željezničara i Borca su uvijek privlačile posebnu pažnju, tako će biti i sada. Očekuje se i dolazak nekoliko stotina Lešinara što će već sada očekivani spektakl učiniti još većim.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zbog dobrog terena i atmosfere na tribinama utakmice na stadionu Grbavica su za bh. standarde poprilično gledljive, ima se šta i vidjeti. Neutralni ljubitelji bubamare u BiH se nadaju istom i ovaj put.

Svakako će biti ogroman pritisak i na Komitetu za sudije i suđenje prilikom delegiranja službenih lica jer nikome sigurno ne bi išlo u prilog da se nakon utakmice priča o suđenju, a ne o samoj utakmici.

Zaprati FK Borac, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Borac Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
A Tifa otpjevao Grbavicu pred početak utakmice. Bekrić,Lazar,Radovanović,Višća predvođeni velikim Brkom. Svi na Grbavicu!!!
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti