Iz FK Sarajevo stiglo objašnjenje zašto je odgođen derbi protiv Željezničara

Utakmica se neće igrati u Zenici

Iz FK Sarajevo stiglo objašnjenje zašto je odgođen derbi protiv Željezničara

Admin Čaušević

Druga ovosezonska najveća utakmica bh. fudbala neće biti odigrana kako je to planirano. Susret između vječitih rivala Željezničara i Sarajeva se trebao igrati u Zenici, ali to neće biti slučaj.

Iz FK Sarajevo je u večernjim satima stiglo objašnjenje zašto je došlo do odgađanja utakmica, a kao isključivi razlog ovakve odluke navode se sigurnosni razlozi.

"Komitet za takmičenje NS/FS BiH na telefonskoj sjednici održanoj 1.11.2022. godine, donio je odluku o odgađanju utakmice 18. kola Premijer lige BiH između FK Sarajevo i FK Željezničar koja se trebala odigrati 11.11.2022. na stadionu Bilino Polje u Zenici.

Odluka je donesena isključivo zbog sigurnosnih razloga i činjenice da je MUP Zeničko – Dobojskog Kantona iskazao spremnost da zabrani održavanje javnog skupa što bi značilo odigravanje utakmice pred potpuno praznim tribinama ili u potpunosti zabrani odigravanje utakmice na području navedenog Kantona.

FK Sarajevo izražava žaljenje što odigravanje najveće utakmice bh. fudbala nije moguće pred punim tribinama. Jasno je da čar sarajevskom derbiju najviše daju navijači oba tima i da je gradski derbi pred praznim tribinama ništa više od jedne obične utakmice.

Oglasi

Raduje nas činjenica da će gradski derbi u drugom dijelu sezone biti odigran na novom travnjaku stadiona „Asim Ferhatović Hase“.

Pozivamo naše navijače da podrže ekipu u preostale dvije utakmice koje su ostale da se odigraju ove jeseni. Odluku o novom terminu odigravanja utakmice protiv FK Željezničar, Komitet za takmičenje NS/FS BiH će donijeti naknadno", naveli su iz FK Sarajevo.

Podsjećanja radi, ranije tokom dana sa Grbavice su iskazali nezadovoljstvo odgađanjem utakmice sa Sarajevom jer smatraju da ta odluka Željezničar stavlja u neravnopravan položaj, posebno jer na proljeće Plavi trebaju igrati utakmice Kupa.

"Slijedom pisanja nekolicine bh. medija o navodnoj odluci Takmičarske komisije NS/FS BiH koja se odnosi na odgađanje utakmice između FK Sarajevo i FK Željezničar, rukovodstvo FK Željezničar izražava neslaganje sa ovakvim eventualnim scenarijem.

FK Željezničar obaviještava javnost da Klub nije tražio odgodu utakmice niti se slaže sa istom, te smatra da bi se eventualnom odgodom utakmice za proljeće dovela u pitanje regularnost prvenstva. Ovaj stav posebno baziramo na zvaničnim propozicijama takmičenja koje u članu 13 stav 2 vrlo jasno definišu da u slučaju odgode utakmice zbog pismenog zahtjeva nadležnog policijskog organa, „odlaganje utakmice može trajati najduže do deset dana u odnosu na rasporedom utvrđeni termin“.

Oglasi

Također, vrlo bitna činjenica je i ta da FK Sarajevo, za razliku od FK Željezničar, na proljeće neće igrati utakmice Kupa Bosne i Hercegovine što naš Klub dovodi u otežavajući i nepovoljan položaj. Nekoliko je realnih opcija za odigravanje utakmice i pozivamo nadležne da se ispoštuje kalendar takmičenja koji su klubovi dobili na početku sezone.

FK Željezničar se obratio NS/FS BiH sa upitom vezanim za dolazak gostujućih navijača na pomenuti derbi jer postoje svi preduslovi da Sarajevo i Željezničar igraju pred punim tribinama i opravdaju epitet najveće utakmice u BiH.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Podsjetimo, u maju ove godine organizovana je utakmica finala Kupa Bosne i Hercegovine na istom stadionu u istom gradu uz prisustvo obje navijačke grupe, te odigravanje utakmice niti u jednom momentu nije dovedeno u pitanje.

Iskreno se nadamo da će nadležni donijeti najbolju odluku za regularnost m:tel Premijer lige BiH", navodi se u saopštenju Željezničara.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Brazuka
Laz. Gostujući navijači ne mogu na zamjenske stadione. Tako da je moglo bez Manijaka i tjt. Ko kaze da ce se igrati na Kosevu u martu? Ide kisa, snijeg bar 3 mjeseca. O čemu pričamo? Malo realnosti. Vicin cilj je zavaditi sarajevo i želju a borac će krasti gdje god mogne, vec u nedjelju. Predsjednik takmičerske komisije koja kao donosi odluku je Ivan Frljic iz viteza. Ukucajte ga na insta redovan je utakmicama Hrvatske, bodri "svoju" reprezentaciju redovno i u svom Vitezu. Samo platu prima iz NS BiH I sta vico naredi to uradi. Budimo se narode
12 3
hzsg
Gdje god igraš tu smi mi TVOJI VJERNI BORDO SINOVI. PUSTITE ŠTRUMFETE I NJIHOVO MIŠLJENJE, POTPUNO SU NEBITNI...!
7 12

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi