Dobro poznato trenersko lice pojačat će stručni štab FK Sarajevo u finišu polusezone
Dogan je dobro poznat u BiH kao Profesor u Centru za edukaciju N/FSBiH, te čovjek kojem je specijalnost organizacija omladinskih pogona

Dogan će sjediti na klupi zajedno s Obućom i Šćepanovićem

Dobro poznato trenersko lice pojačat će stručni štab FK Sarajevo u finišu polusezone · Saznajemo

Dino Kurbegović

Fudbaleri Sarajeva nakon odlaska s klupe Feđe Dudića u posljednja dva meča protiv Posušja i Igmana ostvarili su dvije pobjede, te su trenutno na petoj poziciji sa 25 bodova, osam manje od lidera Zrinjskog iz Mostara.

Nakon odlaska Dudića, klupu bordo tima preuzeo je Emir Obuća, a kojem se pridružio i trener u omladinskim selekcijama, te bivši igrač ovog kluba Vučina Šćepanović. Njih dvojica su u dvije utakmice ostvarili dvije pobjede, te malo smirili strasti u i oko kluba nakon ispadanja u Kupu BiH od zeničkog Čelika, ali i nešto lošijih rezultata u prvenstvu.

Do kraja prvenstva Sarajevo će odigrati još dvije utakmice i to u gostima protiv Slobode i Leotara. Poznato je da je vječiti derbi protiv Željezničara, koji će se na proljeće igrati na Koševu.

Uzimajući u obzir propise u našem nogometu, za narednu utakmicu Sarajeva, a to je gostovanje u Tuzli, bordo tim će morati imati glavnog trenera u zapisniku sa UEFA Pro licencom. Emir Obuća i Vučina Šćepanović posjeduju UEFA A licencu, te su oni mogli voditi ekipu 15 dana u Premijer ligi, odnosno voditi se u službenom zapisniku bez glavnog trenera.

Ono što je zanimljivo da trenutno osim Mensura Dogana, koji je direktor Akademije bordo kluba i posjeduje UEFA Pro licencu, ostali treneri u omladinskom pogonu Danijel Stojanović, Elvis Sadiković, Muhamed Džakmić, Borislav Grbavac, te Šef Akademije Aleksandar Borojević imaju UEFA A licencu, te ne mogu sjediti na klupi seniorske ekipe i voditi se kao glavni treneri.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Mensur Dogan je angažovan i u Južnoj Africi, gdje je u novembru 2021. godine potpisao trogodišnji ugovor sa južnoafričkim premijerligašem TS Galaxy. Dogan je u ovom klubu angažovan kao direktor fudbala, te asistent-mentor u prvom timu, kojeg s klupe predvodi naš internacionalac Sead Ramović. Kako saznajemo Dogan bi u nekoliko narednih dana trebao doći u Sarajevo, te se staviti na raspolaganje klubu i pomoći u narednom periodu u punom kapacitetu.

Tako će profesor Dogan zajedno sa Obućom i Šćepanovićem, uz trenera golmana Adilovića predstavljati stručni štab, te će sjediti na klupi u preostale dvije utakmice, koje će Sarajevo odigrati u Tuzli, te Trebinju.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Trenbolon
To je to.....ne traziti vise nista, obuca i vucina pomocnici a dogan ima licencu....samo nastaviti dalje
2 0
pjanke.sa
Ovaj covo mi se ucinio inteligentan, vidjecemo da li moze nesto nauciti ovu djecu i puigrati ove igrace. Zelim mu srecu.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi