FOTO: EPA

Liga prvaka - šesto kolo

Rapsodija Reala i uraganska igra Leipziga za konačan rasplet u grupi F

Haris Zilić

Grupna faza Lige prvaka završava se večeras. Od 18:45 odigrani su mečevi šestog kola u grupi F nakon kojeg smo dobili konačan rasplet. Sjajna noć je bila za njemački RB Leipzig koji je tako smirio navijače nakon ne baš ubjeldjivog starta sezone u Bundesligi.

U direktnom duelu za drugo mjesto u grupi Leipzig je uraganskom igrom pregazio Shakthar sa 0:4 i stigao do osmine finala Lige prvaka.

Njemačka ekipa u vodstvo je došla u desetoj minuti, Werner je lijepo uposlio Nkunkua koji pogađa za 0:1, što je bio i rezultat prvog poluvremena.

U nastavku se očekivala ofanziva ukrajinske ekipe, ali Leipzig je zaigrao još bolje i agresivnije. Nagrada je odmah stigla u 50. minuti, Silva je na asistenciju Simakana pogodio za 0:2.

Nokaut domaćinima ovjerio je Szoboszlai golom u 62. minuti za 0:3, Nkunku je sada bio asistent. Igrala se 68. minuta kada je Kampl asitirao Olmu koji pogađa za ispostavit će se konačnih 0:4.

U drugom meču grupe Real je pregazo Celtic sa 5:1.

Kraljevi su stvari na sovje mjesto postavili veće na startu utakmice U šestoj i 21. minuti dosuđena su dva penala, sigurni realizatori bili su Modrić i Rodrygo za 2:0.

Celtic se mogao vratiti u život u 35. minuti, međutim Juranović je promašio penal i onda u drugom poluvremenu rapsodija aktuelnih prvaka Evrope.

U 51. minuti Asensio pogađa za 3:0 na asistenciju Carvajala, da bi deset minuta kasnije Vinicius Junior pogodio za 4:0, asistent je bio Vlaverde.

Nakon asistencije Valverde upisao i pogodak u 71. minuti, to je bilo za 5:0, asistencija je upisana Lucasu. Do kraja susreta Celtic postiže počasni pogodak preko Jote u 84. minuti za konačnih 5:1.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Madrid je pobjednik grupe F sa 13 bodova, drugoplasirani Leipzig ima 12 bodova i ova dva tima idu u osminu finala Lige prvaka.

Shakhtar je završio trećeplasirani sa šest bodova i evropsko proljeće nastavlja u šesnaeestini finala Evropa lige, dok je Celtic završio na posljednjem mjestu u grupi sa dva osvojena boda.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.