Hoće li "Kvaradona" ubrzo ići

Gazda Napolija je već odredio cijenu za čudesnog Kvaratskheliu

Esmer Oštraković

Ekipa Napolija ove sezone igra sjajno u svim takmičenjima, a jedan čovjek je glavni u cijelom tom sistemu, a to je naravno Khvicha Kvaratskhelia.

Ovaj mladi nogometaš je pažnju napolija privukao u ekipi Dinamo Batumija, gdje je u jedanaest odigranih utakmica postigao osam golova.

Odlučili su čelnici Napolija da ga kupe i niti jednog jedinog trenutka nisu pogriješili u svojoj odluci.

Naime, Kvaratskhelia je od dolaska u napoli odigrao dvanaest utakmica, te je postigao šest golova i mamio je aplauze na svakom stadionu na kojem se pojavio.

Jasno je nakon nevjerovatnih partija u dresu Napolija da Kvaratskhelia samo može napredovati, a to su preoznali i najveći klubovi na svijetu.

Kvaratskhelia je u nedavnom intervjuu priznao da je jedan od njegovih snova da zaigra u dresu Real Madrida, a vjerovatno će mu se ta želja i ispuniti.

Ipak, još uvijek se ne spominje Real Madrid u cijeloj prili, ali tri kluba su pratila nastup ovog nogometaša protiv Liverpoola.

Radi se upravo o Liverpoolu, ali i o Chelseaju i Manchester Cityju, čiji su skauti pratili igru Kvaratskhelia i bili su oduševljeni.

Ipak cijena koju je gazda Napolija nakon samo dvanaest utakmica odredio za ovog nogometaša je jako, jako velika.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, radi se o cifri od 100 miliona eura, te ostaje da vidimo hoće li se neki od klubova usuditi ući u pregovore sa Napolijem već u januaru.

Najrealnije je da on narednu sezonu provede u Napoliju, a ko zna možda baš tada po njega dođe klub u koji želi, a to je Real Madrid.

Oglasi

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.